Ronald Wurm: "Met die penaltyshots is het gewoon een loterij"

23 mrt 2019 - 15:03

De UNIS Flyers zijn prima begonnen in de titelstrijd om het kampioenschap van de BeNe-League. De ijshockeyers uit Heerenveen pakten de winst tegen HYC Herentals na een verlenging en maar liefst achttien penaltyshots. De Heerenveners staan nu 1-0 voor in de best-of-five serie.

Hichtepunten en Reaksjes Flyers Herentals

Grote man bij de Flyers was Ronald Wurm. De aanvallers maakte in de wedstrijd de enigste goal voor de Flyers, en in de penaltyshot-serie was hij goed voor drie treffers, waaronder de winnende.

"De eerste goal was gewoon een hele goede pass van Tony (Demelinne, red.). Van heel de lijn eigenlijk ging dat heel goed. Het was een powerplaygoal. Ik stond open en kreeg gewoon goed de puck. Met die penaltyshots is het gewoon een loterij. Het is 50-50", vertelt Wurm.

"Vier jaar geleden, toen we met Herentals in de finale stonden, toen waren zij als eerste geëindigd en hadden zij het thuisvoordeel. Daardoor wonnen zij de BeNe-League. Wij waren volgens mij ongeslagen thuis. We wonnen thuis en verloren twee keer bij hen."

Als de Flyers zondag in België nog een keer stunten, komt de titel dichtbij. "We hebben de laatste twee jaar niet veel prijzen gepakt. We hebben wat te bewijzen. Heel fijn dat we de eerste stap hebben gezet."

Reaksjes Flyers Herentals

Ook Flyers-goalie Sjoerd Idzenga kijkt met een goed gevoel terug op het eerste finaleduel tegen Herentals. Idzenga hield de penalty van de Belgische topscorer Kyle Brothers tegen en zorgde er zo voor dat Wurm de overwinning veilig kon stellen.

De penaltyshots duurden uitzonderlijk lang. "Ik heb nog niet eerder meegemaakt, maar zij scoorden, wij scoorden, zij misten, wij misten. Er kwam geen eind aan. Toen scoorde Ronald."

Reaksjes Flyers keeper/Postma

"We hebben het hele jaar voor thuisvoordeel gestreden, en nou hebben we dat, dan moet je er gebruik van maken ook", zegt aanvaller Marco Postma. "We hebben twee keer overtime gewonnen en nu met penaltyshots. Het zit ongelofelijk dichtbij elkaar. Dan komt het op kleine dingen aan. Gelukkig trokken wij aan het kortste eind."

(Advertentie)
(Advertentie)