Sam Hendriks: "Dankzij de steun van de supporters hebben we het toch nog over de streep getrokken"

23 mrt 2019 - 10:40

Het gaat goed met SC Cambuur. De Leeuwarders wonnen vrijdag voor de derde keer op rij. Uit bij FC Volendam werd het 1-0. Het was beslist geen hoogstaande wedstrijd. Kansen waren er dan ook niet veel. Een strafschop gaf tien minuten voor het eind de doorslag. De penalty van Sam Hendriks werd gepakt door de keeper, maar de spits schoot de rebound wel binnen. Verslaggever Andor Faber trof de matchwinnaar na afloop.

Reaksjeartikel- Cambuur Sam Hendriks

De supporters waren massaal aanwezig en na afloop van het spel werd de overwinning dan ook goed gevierd. "Het was een moeizame overwinning, maar dankzij hun steun hebben we het toch nog over de streep getrokken", vertelt aanvaller Sam Hendriks.

In het 'sleutelmoment' van de wedstrijd lag de bal op de stip en Hendriks stond er vrij dichtbij. Volgens hem was het een pingel. "Het was eigenlijk een dramatische penalty, maar het geluk zat aan onze en mijn zijde."

Verdiend

Maar was het een wedstrijd die een winnaar verdiende? "Als er een team is dat verdient om te winnen, denk ik dat wij wel iets meer recht hadden op een overwinning. Maar 0-0 was ook een goede afspiegeling van de wedstrijd geweest."

Er waren niet veel kansen en Cambuur leek opvallend onmachtig tegen Volendam. "We wisten wel dat zij opportunistisch gingen spelen. Ik denk dat we teveel de tweede bal niet wonnen, waardoor we weinig grip kregen en daardoor wat weinig creëerden. Maar ik denk dat we ook niet heel veel hebben weggegeven. Dus dat je 'm dan zo uiteindelijk wint, is mooi."

Reaksjeartikel- Cambuur Robbert Schilder

Verdediger Robbert Schilder moet zich doorgaans verantwoorden voor het verlies van zijn club, maar dit keer mocht hij goed nieuws brengen. "Het is wel een keer leuk om lachend op tv te komen. Normaal als we winnen, dan mag de spits of iemand anders uitleggen waarom we hebben gewonnen, en als we verliezen mag ik het vertellen", vertelt Schilder lachend.

"Ik wou zeggen dat we heel goed hebben gespeeld, maar dat was het niet. Het was een lastige wedstrijd. Volendam die heel opportunistisch speelde... Daar hadden we ons wel op ingesteld", vertelt Schilder. "Maar die ballen gaan continu lang, omdat zij direct vastzetten en zelf ook de lange bal snel spelen. Dus het werd een wedstrijd om de tweede bal in het middenveld en daar gingen we niet altijd heel goed mee om."

Opportunistisch

"Ik vind wel dat wij makkelijker voetbalden dan Volendam. Ik denk dat wij wel een paar keer vanuit goed voetbal een kans creëerden en de kansen die zij kregen, waren voornamelijk vanuit opportunistische ballen. Ik vond ons iets makkelijker voetballen, maar het was geen geweldige wedstrijd."

Ook Schilder ziet de ploeg bij deze wedstrijd niet als overtuigende winnaar. Maar net als Hendriks vindt hij dat Cambuur dan toch wat meer recht had op de overwinning. "Dat beetje vertrouwen helpt natuurlijk wel. Het heeft ook met geluk te maken."

Reaksjeartikel- Cambuur Rene Hake

Volgens Hake verdiende Cambuur de overwinning wel. "Ik denk dat we wel veel mogelijkheden hadden om er veel uit te halen. Met andere woorden: we hebben redelijk gevoetbald tot aan de 20, 25 meter voor de goal en daar vond ik ons niet altijd even gelukkig in de keuzes die we maakten. Daar hadden we meer uit kunnen en moeten halen", fertelt de trainer.

Cambuur was dus goed voorbereid op het opportunistische spel van Volendam. "Volendam staat ook op het punt van alles of niks. Daar waren we vrij goed op ingesteld, vind ik."

Kantelpunt

Meestal verliezen de Leeuwarders dit soort wedstrijden, maar nu winnen ze die. "Dat is de laatste weken terug te zien in ons spel. Dat je die wedstrijd over de streep weet te trekken, geeft heel veel vertrouwen." Of dat het gevolg is van de afgelopen wedstrijden die Cambuur won, kan Hake niet zeggen. Waar het kantelpunt precies lag, kan hij de vinger niet achter krijgen.

"Je hebt ook wedstrijden gehad die je niet hebt gewonnen en daar moet je van leren. Als je er helemaal niks van leert, dan zou het keer op keer weer gebeuren. We zijn er veel bewuster van dat het anders moet", zegt Hake.

Cambuur staat door de overwinning op de achtste plek in de eerste divisie.

(Advertentie)
(Advertentie)