'Mienskipsloket' voor nieuwe culturele initiatieven geopend

22 mrt 2019 - 16:02

Om ervoor te zorgen dat er ook na het Culturele Hoofdstadjaar aanwas blijft van gemeenschapsprojecten, komt er een zogenaamd Mienskipsloket. Daarmee willen LF2028 en Keunstwurk nieuwe initiatieven structureel steunen met een laagdrempelig loket. Dat loket is vanaf vrijdag open.

Foto: Hans Jellema

Mensen kunnen er terecht met bijvoorbeeld vragen over het maken van een projectplan, samenwerking, productie, financiën en marketing.

Judith Baarsma is projectadviseur bij Keunstwurk en blij met het nieuwe loket. "In de aanloop naar en tijdens het Culturele Hoofdstadjaar hebben we initiatieven kunnen ondersteunen met het platform Stipe.frl", zegt ze. "Door de samenwerking met LF2028 kunnen we nu doorgaan met die steun en uitbouwen."

Betrokkenheid cruciaal

Volgens de kwartiermaker van LF2028, Lieuwe Krol, is het belangrijk om de doelen van de nalatenschap van LF2018 waar te maken. "De betrokkenheid van de gemeenschap is cruciaal om tot een nieuw en inspirerend programma te maken", zegt hij.

Het Mienskipsloket komt bij Keunstwerk, aan de Wissedwinger in Leeuwarden. Er komen ook 'weidesessies' en workshops om initiatiefnemers op weg te helpen. Bij de weidesessies kunnen verschillende initiatiefnemers met elkaar aan de slag met de plannen.

(advertinsje)