Forum voor Democratie wil meepraten over coalitie: "Wij hebben geen breekpunten"

21 mrt 2019 - 13:16

Forum voor Democratie neemt zijn verantwoordelijkheid en is klaar om te onderhandelen over een coalitie. Dat zegt lijsttrekker Maarten Goudzwaard uit Leeuwarden. Forum is de grote winnaar geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen in Fryslân. De partij pakte zes zetels in de Friese Staten.

"We zijn heel blij met de uitslag", zegt Maarten Goudzwaard. "Het volk heeft een duidelijk signaal gegeven. We sluiten geen enkele partij uit. We nemen onze verantwoordelijkheid als partij om aan de slag te gaan. We zijn er klaar voor, we hebben er zin in. Voor ons is een transparante formatie belangrijk."

De partij was woensdag niet in het Provinciehuis bij de uitslagenavond. "We waren allemaal in Zeist om de campagne af te sluiten."

Wat wil de partij in de provincie bereiken?

"We hebben al een tijd een programma klaar met allemaal punten, bijvoorbeeld over energietransitie, het veenweidegebied en nog tal van andere zaken. We zijn van allemaal dingen op de hoogte, zaken waarmee we iets willen doen. Daar lopen we nu niet op vooruit. We zijn nu alle programma's naast elkaar aan het leggen en ons aan het voorbereiden."

De partij staat open voor onderhandelingen. "Het is vreemd als je zegt 'we staan open voor onderhandelingen', maar dit zijn allemaal breekpunten en no deals. Daar geloven we niet zo in. We zijn niet zo van het uitsluiten."

Foto: Omrop Fryslân

Maarten Goudzwaard fan Forum voor Democratie

In Harlingen hebben veel mensen gestemd op Forum voor Democratie. Verslaggever Onno Falkena ging op zoek naar de stemmers in het havenstadje. Volgens een van de stemmers gaat er te veel geld naar het klimaat en dat was voor hem reden om op FvD te stemmen.

(advertinsje)
(advertinsje)