Gemeenten doen onderzoek naar snelle fietsroute in Zuidoost-Fryslân

21 mrt 2019 - 11:14

Vijf gemeenten in Súdeast-Fryslân willen samen het fietsen in de regio bevorderen. Er wordt een studie gedaan naar een snelle fietsroute tussen Heerenveen en Drachten.

De gemeenten Heerenveen, Opsterland, Smallingerland en de beide Stellingwerven hebben afspraken gemaakt om met de provincie te zorgen dat er snelle fietsroutes komen, dat het toeristisch fietsnetwerk in de regio wordt versterkt en dat bestaande fietsverbindingen worden verbeterd.

Duurzaamheid en gezondheid

Hiermee willen ze het fietsgebruik stimuleren als duurzame wijze van vervoer en de gezondheid van de inwoners verbeteren. Door het versterken van het regionale en recreatieve fietsnetwerk worden ook belangrijke werk-, onderwijs- en openbaar vervoerlocaties met elkaar verbinden. Verder maken de gemeenten afspraken over bijvoorbeeld veiligheid bij scholen en bestrijding van gladheid.

Als eerste wordt een zogeheten doorfietsroute Heerenveen-Drachten onderzocht. Daarvoor hebben drie gemeenten elk 25.000 euro uitgetrokken. Verder is er al financiering voor onderzoek naar kwaliteitsverbetering van recreatieve fietspaden.

Fytspaad by De Tynje - Foto: Omrop Fryslân, Ronnie Porte

Wethâlder Robert Bakker fan Smellingerlân

(advertinsje)