Tryater terug in Zalen Schaaf met voorstelling

20 mrt 2019 - 20:18

De nieuwe voorstelling van Tryater wordt gespeeld in Zalen Schaaf, de oudste theaterzaal van Leeuwarden. Daarnaast is het ook de plek waar het professionele toneelgezelschap is begonnen. In de begintijd van het gezelschap had Tryater in Zalen Schaaf de premières en was het hun vaste standplaats. Ze waren voor het laatst in 1993 met een voorstelling te zien in de theaterzaal.

Foto: Tryater

Tryater speelt een maand lang het stuk met de lange titel: Trouwerijen en rjochtsaken, smoarge hoeren, ligers, minne heiten en memmen, ûnnoazele bern ensafuorthinne en it hâldt mar net op, onder regie van Tamara Schoppert. Het is geschreven door de Vlaamse schrijver Arne Sierens in een Vlaams dialect, dat is vertaald in een vergelijkbaar volks-poëtisch Fries door Peter Sijbenga.

Zalen Schaaf in Leeuwarden wordt voor deze komedie omgetoverd tot oude feestzaal 'De Rialto'. Spelers in deze voorstelling zijn Aly Bruinsma, Joop Wittermans, Robin Bodde, Anna Raadsveld, Rik Witteveen en Eelco Venema. Tryater treedt van 28 maart tot en met 20 april op met de voorstelling.

(advertinsje)
(advertinsje)