Henk de Jong: "Het voelt als thuiskomen"

20 mrt 2019 - 19:48

Iedereen wist het eigenlijk al, maar Henk de Jong en Sandor van der Heide zijn woensdag officieel gepresenteerd als nieuwe trainers van SC Cambuur voor het nieuwe seizoen. Dat gebeurde op de Bedrijven Contactdagen in het WTC in Leeuwarden.

Het voelt als thuiskomen, zegt Henk de Jong. Woensdag is hij officieel aangekondigd als nieuwe trainer van SC Cambuur. Dat er al langer over gesproken werd, is volgens De Jong niet waar. Hij stond op het punt zijn contract bij De Graafschap te verlengen, toen hij vanwege privé-omstandigheden ervoor koos om het dichterbij huis te zoeken.

"Tegenwoordig is het vreemd om je contract op te zeggen. Mensen vinden er van alles van." Pas daarna nam Cambuur contact op met De Jong. "Daar had ik direct een goed gevoel bij."

Dat er iets gebeuren moet bij Cambuur, daar staat De Jong nuchter in. "Het seizoen is nog niet afgelopen. René (Hake, red.) kan nog een goede slag slaan. René doet ook gewoon zijn best. Misschien kunnen ze nog wel gekke dingen doen."

Sandor van der Heide heeft er zin in. Dat hij nu van de eredivisie naar de eerste divisie gaat, ziet hij helemaal niet als een stap terug. "Wij kunnen nu bouwen aan iets heel moois, ook met de komst van het nieuwe stadion. Ik heb 18 jaar bij Cambuur gezeten en toen is er wel vier of vijf keer sprake geweest van het nieuwe stadion. Dat het nu komt en dat ik daar bij mag zijn en de club naar een hoger niveau mag proberen te tillen, is zeker geen stap omlaag."

De voorzitter van de Raad van Commissarissen, Johan Schikker, was blij met het aantrekken van De Jong en Van der Heide. "Dit is een hele bijzondere dag, vooral gezien de toekomst", vertelt Schikker. Er moest volgens de RvC iets gebeuren binnen de club. "Het was flets en gelaten. Dat sloeg over binnen de hele club. We moeten meer kleur op de wangen krijgen, zowel op het veld als er omheen."

Volgens Schikker is er afgelopen week voor het eerst contact geweest met De Jong en Van der Heide en niet eerder. "We hebben pas afgelopen week, nadat we met René Hake hebben gesproken, contact gezocht met Henk en Sandor. We hebben een paar hele goeie gesprekken gehad met elkaar."

(advertinsje)