Dreigingsniveau Fryslân blijft gelijk, alle politiebureaus beveiligd

18 mrt 2019 - 18:30

Het dreigingsniveau in de provincie Fryslân blijft gelijk. Na de schietpartij in Utrecht van maandagochtend is het dreigingsniveau alleen in de provincie Utrecht naar het hoogste niveau, niveau 5, gegaan. Dat blijft van kracht tot 18.00 uur.

Plysjes yn Fryslân (argyf) - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Het team Staf Grootschalige en Bijzonder Optreden van de politie Noord-Nederland komt bij elkaar om te overleggen. Ze bekijken of en waar extra politie-inzet nodig is in Noord-Nederland.

Alle politiebureaus in heel Nederland zijn extra beveiligd naar aanleiding van de schietpartij. In de publieksruimtes van de bureaus zijn bewapende agenten aanwezig.

Politieke campagne stilgelegd

Politieke partijen hebben hun campagne voor de verkiezingen van woensdag 20 maart stilgelegd naar aanleiding van de schietpartij.

Op een plein in Utrecht is maandag een schietincident geweest. Daarbij zijn drie doden gevallen en vijf gewonden. Rond half zeven is de man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht opgepakt. Dat lieten politie, justitie en de gemeente weten. Bij het sluiten van een persconferentie werd bekend dat de man was opgepakt.

(advertinsje)
(advertinsje)