Wieteke Cramer blij met eindbedrag veiling voor Van Deutekom: "Paulien zou trots zijn"

18 mrt 2019 - 09:45

Oud-schaatsster Wieteke Cramer uit Lemmer is blij met het eindbedrag dat de veiling voor schaatsster Paulien van Deutekom heeft opgeleverd. In totaal werd er 47.332 euro opgehaald voor de Paulien van Deutekom Foundation, die onderzoek doet naar longkanker, als herdenking aan de schaatsster die begin dit jaar overleed aan de gevolgen van de ziekte. "We zijn megatevreden."

Foto: Paulien van Deutekom Foundation

Cramer organiseerde de veiling met zeven andere schaatsvriendinnen. Op de veiling werden verschillende onderwerpen per opbod verkocht, zoals schaatspakken, wielershirts en andere items. De acht vrouwen volgden de veiling met elkaar. "Het was net een kippenhok toen de biedingen begonnen", vertelt Cramer. "Je zag de bedragen oplopen, dat was echt fantastisch."

Het was net een kippenhok!

Oud-schaatsster Wieteke Cramer

De schaatspakken van Sven Kramer en Suzanne Schulting hebben heel veel geld opgeleverd. "Die zaten beide boven de duizend euro", zegt Cramer trots. "Mijn eigen pak leverde ook nog honderd euro op. Dat geeft een heel goed gevoel."

Verwerking van het verlies

Aan het eind van de avond hebben de vrouwen de champagne geopend. "Ik weet zeker dat Paulien ontzettend trots op ons zou zijn", vertelt Cramer. "Dit soort momenten helpt ons wel bij de verwerking van het verlies, maar het verandert niets aan de situatie. Paulien komt er niet mee terug. Maar onze vriendschap is zo hecht, dat is geweldig."

Wieteke Cramer over de opbrengst van de veiling

(advertinsje)
(advertinsje)