Vakbond FNV over pensioenmanifestatie: "We verwachten zo'n duizend mensen"

18 mrt 2019 - 07:18

Om half twaalf begint maandag de pensioenmanifestatie in Leeuwarden. Op diverse plekken in het hele land wordt gedemonstreerd tegen de hoge pensioenleeftijd. Minke Jansma van de vakbond FNV heeft maar één boodschap aan de regering: "Het moet voor iedereen mogelijk zijn om met 66 jaar te stoppen."

Foto: ANP Foto

De vakbond verwacht zo'n duizend mensen in Leeuwarden die hun stem zullen laten horen. Ook het openbaar vervoer en hulpdiensten doen mee aan de manifestatie door maandagochtend het werk neer te leggen. Zo reden de treinen van de NS niet tot aan 07.06 uur.

Er moet ook tijd zijn om te genieten van wat je hebt opgebouwd.

Minke Jansma, vakbond FNV

Jansma is blij met de grote steun voor de manifestatie. "Ons belangrijkste boodschap is dat we voor iedereen een fatsoenlijk pensioen willen, ook voor de ZZP'ers en flexwerkers. De manifestatie is dan ook voor iedereen die werkt. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om met 66 jaar te stoppen. Wanneer je ziet hoe lang je moet werken, daar wordt niemand blij van. Er moet ook tijd zijn om te genieten van wat je hebt opgebouwd."

Zware beroepen

Bovendien is de FNV niet te spreken over de lijst met zogenoemde 'zware beroepen', die eerder met pensioen mogen. Volgens Jansma ontbreken daar veel beroepen. "Deze lijst is nogal selectief, vinden we. Het is aan mensen uit de sector zelf om te bepalen welke beroepen zwaar zijn."

Minke Jansma van vakbond FNV

(advertinsje)
(advertinsje)