Ingang en parkeerplaats azc Burgum blijven op dezelfde plaats

17 mrt 2019 - 17:13

In het nieuwe ontwerp voor het asielzoekerscentrum in Burgum blijven de ingang en de parkeerplaats op dezelfde plaats. Er was sprake van dat die aan de andere kant zouden komen. Bij de plannen voor de nieuwbouw hebben de COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) en de gemeente rekening gehouden met de wensen van omwonenden.

Foto: Omrop Fryslân, Evert van den Berg

Het azc in Burgum, waar uitgeprocedeerde asielzoekers zijn gehuisvest, staat sinds het jaar 2000 aan de Elingsloane. De gebouwen zijn aan hun eind en daarom is er gewerkt aan een nieuw ontwerp.

De nieuwe wijk is opgezet met drie hofjes met daaromheen de woningen. In de hofjes zijn auto's niet welkom. Er zijn speelplekken voor kinderen. In het midden van de wijk ligt het activiteitengebouw en aan de noordkant het kantoorgebouw.

It nije ûntwerp - Foto: COA

Het COA maakt als opvangplaats nu gebruik van een noodlocatie, tegen het bestaande azc aan. De huurovereenkomst voor de tijdelijke locatie is verlengd tot 1 september 2021.

Trefwoorden: 
Burgum AZC COA
(advertinsje)
(advertinsje)