René Hake: "Met vertrouwen naar de volgende wedstrijden"

15 mrt 2019 - 23:45

"Dit doet ons goed, dit betekent dat je wel weer vertrouwen krijgt en weer met vertrouwen naar de volgende wedstrijden gaat." Met die woorden besloot trainer René Hake van Sportclub Cambuur een positieve vrijdagavond voor zijn ploeg. Cambuur won voor het eerst sinds november 2018 weer eens thuis; het werd 3-1 tegen Jong PSV.

"Veel gedeelten van de wedstrijd heb ik zeker genoten van de ploeg", zei trainer René Hake, die aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van Cambuur. "Heel goed is overdreven, maar ik vond dat wij goede intentie hadden om PSV onder druk te zetten en dat we dat ook agressief deden."

"Paar keer dichtbij"

Cambuur heeft de afgelopen wedstrijden vaak een voorsprong weggegeven: "We zijn er al een paar keer dichtbij geweest, maar hebben het niet over de streep getrokken. Dan is het lekker dat je toch een keer wint en ook overtuigend wint."

Na de 2-0 ruststand hing Cambuur niet achterover. "In de rust hebben we er op gehamerd dat we vooruit blijven gaan en op zoek gaan naar de 3-0. Dat hebben we gedaan, dan kan de uitslag nog hoger uitvallen. Die tegengoal was jammer", aldus Hake.

Doelpuntenmaker Kevin van Kippersluis was tevreden over de wedstrijd: "We hadden een plan besproken, ik denk dat dat aardig uitgepakt is. Ik denk dat we 90 minuten lang in de wedstrijd geweest zijn, waar we vaak nog wel eens een wedstrijd met twee kanten hebben gehad."

Ook man of the match Sam Hendriks was blij met het spel van Cambuur "Ik vond dat we vanaf minuut 1 goed speelden, de druk er op hielden, gelijk veel afdwongen en kansen creëerden. Dat was goed vandaag." De spits scoorde zelf twee keer, een derde werd afgekeurd. "Maar 2 goals en drie punten zijn ook lekker."

"Beide benen op de grond"

Cambuur doet het met zes punten uit twee wedstrijden even erg goed: "Richting de play-offs staan we er ook weer goed voor", zegt Van Kippersluis, maar: "We moeten met beide benen op de grond blijven staan."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Jong PSV
(advertinsje)
(advertinsje)