FNP probeert jongeren bij politiek te betrekken met 'Jûn foar Fryslân'

15 mrt 2019 - 23:41

Zo'n 200 mensen bezochten vrijdag de 'Jûn foar Fryslân' van de FNP in discotheek Sans Souci in Berlikum. Daarmee was de zaal lang niet vol, maar organisatoren Sijbe Knol en Aant Jelle Soepboer zijn toch tevreden.

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

"Ik vind het een boppeslach, hoe we het gesprek aan tafel hadden. We proberen de politiek toegankelijk te maken voor jongeren", vertelt Soepboer, de nummer 29 op de lijst voor de FNP bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Muziek en discussie

Met afwisselend muziek en een discussie op het podium werd geprobeerd de bezoekers warm te krijgen voor de politiek en de FNP. Gasten als Sylvana IJsselmuiden, bekend van onder anderen Dumpert, en de 'Fryske Vlogger' Eduard Rekker moesten de avond interessant maken voor jongeren.

"Politiek is vaak taai, maar dat hoeft niet altijd. Er zijn ook zaken als leefbaarheid in de dorpen en de regelgeving voor evenementen, die de politiek wel raken maar niet heel zwaar zijn. Wij wilden het mooie van zo'n avond met dit soort onderwerpen combineren", vertelt Sijbe Knol. Hij staat op nummer drie op de FNP-lijst.

Op gang komen

Wel moest de avond eventjes op gang komen en stonden de meeste mensen achterin de zaal. "Ja, maar dat komt nog", laat Knol daarop weten. "Het is net als op een dorpsfeest! Het eerste uurtje staat iedereen wat achterin en is het feest klaar, dan krijg je ze de tent niet meer uit!", lacht hij.

Luister naar bezoekers, Sijbe Knol en Aant Jelle Soepboer van de FNP

(advertinsje)
(advertinsje)