UNIS Flyers doen goede zaken in halve finale BeNe-League

15 mrt 2019 - 22:50

De UNIS Flyers zijn de strijd om de BeNe-League titel begonnen met een overwinning op de Luik Bulldogs. Via de periodestanden 3-0, 1-1 en 0-1 werd het uiteindelijk 4-2 voor de Friezen, die in de best-of-three serie van de halve finale nu 1-0 voor staan.

De Flyers openden na tien minuten de score. Op de powerplay was het Ronald Wurm die raak schoot. Zo'n vijf minuten later was het weer raak, opnieuw door een powerplay. Ditmaal was het Jasper Nordemaan die scoorde uit een rebound. Snel daarna scoorde ook Adam Bezak door de puck vanaf links hoog in de goal te schieten.

In de tweede periode deden de Flyers het iets rustiger aan. Na tien minuten maakte Ronald Wurm zijn tweede van de avond door de puck van afstand hard binnen te schieten. Niet veel later wist ook Luik nog te scoren door een powerplay. De ruststand was dus 4-1.

Derde periode

De Flyers begonnen de derde periode met een straf voor Bezak. Daar profiteerde Luik optimaal van door de 4-2 te maken.

Best-of-three

Zondag spelen de Flyers het tweede duel in de 'best-of-three' serie om 18:45 in Luik. Een eventueel derde duel zou woensdag om 20:30 in Thialf worden gespeeld.

Foto: Dijks Fotografie

De UNIS Flyers strijden tegen de Luik Bulldogs om een plek in de BeNe League-finale. In de andere halve finale gaat de strijd tussen Belgisch kampioen en bekerwinnaar Herentals en Geleen, dat verrassend Nijmegen (Nederlands kampioen en bekerwinnaar) uitschakelde.

(advertinsje)
(advertinsje)