Cambuur wint voor het eerst sinds november weer eens in eigen huis

15 mrt 2019 - 21:58

SC Cambuur heeft vrijdagavond eindelijk weer eens een thuisoverwinning gepakt. In het Cambuurstadion werd met 3-1 gewonnen van Jong PSV. Het is voor het eerst sinds 2 november dat de Leeuwarders thuis een wedstrijd winnen.

Na de overwinning op RKC Waalwijk van vorige week wilde Cambuur ook thuis weer eens winnen. Vreemd was het dan ook niet dat de Leeuwarders meteen in de aanval gingen. In de 25e minuut was het voor het eerst raak. Een lange bal van middenvelder Daan Boerlage kwam bij Kevin van Kippersluis, die de bal achter PSV-doelman Van de Meulenhof plaatste.

Ook na de goal domineerde Cambuur de wedstrijd. Net toen Jong PSV beter begon te spelen kon Van Kippersluis, die de geblesseerde Conraad verving, door de verdediging breken en de bal breed leggen op Sam Hendriks, die van dichtbij de 2-0 maakte.

Foto: Orange Pictures

Sterke tweede helft

In de tweede helft ging Cambuur opnieuw vol in de aanval. Al snel war en een grote kans voor Sambissa, maar zijn schot ging naast. Een minuutje laten kwam Cambuur er opnieuw uit, maar deze keer was de eindpass van Sambissa een prooi voor de PSV-verdediging. Jong PSV probeerde ook aan te vallen maar kon eigenlijk geen grote kansen creëren.

Cambuur dacht een kwartier voor tijd op 3-0 te komen toen Sam Hendriks een voorzet van Sambissa tegen de touwen schoot, maar hij stond buitenspel. Daarna kreeg Hendriks in het zestienmetergebied de bal na een fout van de Jong PSV-verdediging. Ditmaal stond hij niet buitenspel en schoot hij de 3-0 toch nog binnen.

Eretreffer Jong PSV

Vijf minuten voor tijd kon Jong PSV nog scoren. Lennerd Daneels schoot de bal hard achter doelman Mous en zette daarmee de 3-1 eindstand op het scorebord.

SC Cambuur - Jong PSV 3-1 (2-0). 25. Kevin van Kippersluis 1-0, 40. Sam Hendriks 2-0, 75. Sam Hendriks 3-0, 85. Lennerd Daneels 3-1.

Opstelling SC Cambuur: Mous, Sai, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Boerlage (87. Jones), Jansen, Maulun, Bangura (69. Ciganiks), Hendriks, Van Kippersluis (81. Robertha).

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Jong PSV
(advertinsje)
(advertinsje)