Trainer OIde Riekerink verandert niets aan succesvol SC Heerenveen

15 mrt 2019 - 15:19

SC Heerenveen is bezig met een opmars in de eredivisie. De laatste drie wedstrijden (Fortuna Sittard, Willem II en ADO Den Haag) werden allemaal gewonnen. Trainer Jan Olde Riekerink ziet geen reden om wijzigingen aan te brengen. Zaterdag komt De Graafschap op bezoek in het Abe Lenstra stadion, de club van Drachster trainer Henk de Jong.

Foto: www.orange-pictures.nl

De Graafschap moet het vooral van zijn thuiswedstrijden hebben, op vreemd terrein heeft de ploeg het moeilijk. In totaal heeft De Graafschap in twaalf wedstrijden maar vijf punten gehaald. Voor eigen publiek is de ploeg succesvoller, op de Vijverberg werden tot nu toe 17 punten gehaald. Toch was SC Heerenveen eerder dit seizoen op alle fronten te sterk voor de 'Superboeren'. In Doetinchem eindigde de wedstrijd in 5-0. Dat was de enige keer dat Heerenveen de nul gehouden heeft dit seizoen.

Tegendoelpunten

Heerenveen is de 'spektakelploeg' van de eredivisie. Zo heeft de ploeg al 56 keeer doel getroffen (alleen PSV en Ajax hebben meer doelpunten gemaakt), maar se hebben ook al 56 tegendoelpunten gekregen. Doelman Warner Hahn: "Het liefst houd ik natuurlijk elke wedstrijd de nul. Gelukkig winnen we de laatste wedstrijden, maar wel met te veel tegendoelpunten. Ik win liever met 1-0 dan met 4-3, maar er zijn denk ik ook heel veel mensen die liever een 4-3 wedstrijd zien. Aan de andere kant, zolang we blijven winnen vind ik het prima."

Ook Jan Olde Riekerink vindt dat zijn ploeg teveel tegendoelpunten krijgt. Het is dan ook een thema binnen de ploeg. "Dit is ook na de laatste wedstrijd weer een item geweest. Maar het is lastig om er een vinger op te leggen. Vanaf het begin van het seizoen zijn het telkens andere oorzaken geweest. Soms is het de communicatie tussen de centrale verdedigers, dan weer de rugdekking van de backs of een individuele fout. Het is heel divers", zo zegt Olde Riekerink.

Verwachte opstelling: Hahn, Hornkamp (Schmidt), Høegh, Dresevic (Pierie), Woudenberg, Kobayashi, Rienstra, Vlap, Van Bergen, Lammers en Johnsen.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt shorttracker Suzanne Schulting gehuldigd. De Olympisch kampioene werd vorige week wereldkampioen allround.

(advertinsje)
(advertinsje)