SC Cambuur wil publiek eindelijk eens overwinning geven tegen Jong PSV

14 mrt 2019 - 19:09

SC Cambuur hoopt vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV eindelijk weer eens thuis een wedstrijd te winnen. De laatste overwinning in Leeuwarden dateert van 2 november 2018, toen Jong Ajax verslagen werd. Volgens trainer René Hake, die na dit seizoen vertrekt, heeft het publiek wel eens een overwinning verdiend.

De Leeuwarders missen nog wel een paar spelers. Jordy van Deelen, Robert van Koesveld, Kevin Schindler en Issa Kallon zijn al langer geblesseerd. Daar is deze week ook Tyrone Conraad bij gekomen, door een rugblessure. Daarnaast is Emmanuel Mbende geschorst. Conraad wordt vervangen door Kevin van Kippersluis en Mbende door Matthew van Steenvoorden, die terugkeert van een blessure. De andere negen spelers zijn dezelfden als vorige week tegen RKC Waalwijk.

Hake hoopt dat zijn ploeg het thuispubliek eindelijk eens kan laten juichen: "Dat zou wel lekker zijn ja. Dat wil je het publiek thuis graag geven. We moeten zorgen dat wanneer we in een goede zetel zitten, het ook over de streep trekken. Net als vorige week", verwijst de trainer naar de uitwedstrijd tegen RKC, die met 2-0 werd gewonnen.

Donderdag kreeg de spelersgroep van Cambuur te horen dat Hake na dit seizoen vertrekt. Volgens aanvoerder Robbert Schilder was de schok onder de spelers niet heel groot. "Het is een andere situatie wanneer de trainer wordt ontslagen. Dat komt vaak heel hard aan binnen een groep. Je weet dat er gesprekken volgen en de technische staf is dan als eerste aan de beurt."

Schilder wil, net als Hake, het thuispubliek wat laten zien. "Maar dat roep ik natuurlijk al weken. Het moet maar eens echt gaan gebeuren. We hebben vorige week een goed gevoel over gehouden aan de overwinning. Dat hoop ik tegen Jong PSV te voelen in de wedstrijd. Dat we net een beetje extra vertrouwen en geloof hebben. Dat is net het kleine beetje, waarvan ik het gevoel had dat het er de afgelopen tijd aan ontbrak. Daardoor wonnen we een wedstrijd niet in plaats van wel. Ik hoop dat we dat nu wel hebben", zegt de verdediger.

Foto: Orange Pictures

De wedstrijd tussen SC Cambuur en Jong PSV begint vrijdagavond om 20.00 en is live te volgen op de radio bij Omrop Fryslân. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Jong PSV
(advertinsje)
(advertinsje)