Henk de Jong: "Ik vind dat ik meer thuis moet zijn voor mijn vrouw"

11 mrt 2019 - 15:59

Aan het eind van dit seizoen zal Henk de Jong De Graafschap verlaten. "Het is een vervelend besluit omdat ik het daar echt naar mijn zin heb, maar het is ook wel een makkelijk besluit omdat het gewoon nodig is", zo laat de voetbaltrainer weten.

Foto: ANP

"Ik vind dat ik meer thuis moet zijn voor mijn vrouw. Het is niet zo dat ze ziek is. Er zijn andere dingen. En dat is nu belangrijk."

De Jong had vorige week al aangegeven dat hij zijn twijfels had over de verlenging van zijn contract. In verband met privé-omstandigheden kwam hij tot dit besluit.

Er zijn andere dingen. En die zijn nu belangrijk.

Trainer Henk de Jong

De Jong hoopt snel weer werk te vinden, maar dan bij een club die dichter bij huis in Drachten is. Dat kan een profclub zijn, maar ook wel een amateurclub. "En anders kan ik misschien wel bij mijn broer werken bij het Bewegingscentrum in Drachten", zo laat hij weten.

SC Cambuur?

Verhuizen naar Doetinchem was geen optie met twee studerende kinderen en twee jongere kinderen. Een terugkeer naar SC Cambuur is ook niet aan de orde volgens De Jong: "Ze hebben nu een goede trainer en als ze zijn contract willen verlengen, moeten ze dat doen."

De trainer zal dit seizoen wel af maken: "We moeten erin blijven en daar zullen we alles aan doen. Dus de schouders eronder."

Hoe het daarna komt, wordt vanzelf duidelijk. "Wij wachten af", zegt De Jong.

Henk de Jong

(advertinsje)
(advertinsje)