FNP-verkiezingsborden weggehaald in gemeente Waadhoeke en Ljouwert

In de gemeente Waadhoeke en Ljouwert zijn verkiezingsborden van de FNP weggehaald. De partij heeft daarom een oproep gedaan om de borden te laten staan. Het is niet bekend wie de borden weggehaald heeft.
© Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
In de gemeente Ljouwert zijn al zes borden verdwenen. Vooral Stiens moest het ontgelden: daar zijn al vier borden weggehaald. De FNP vindt het erg jammer en ook onnodig. "We weten dat ze heel mooi zijn, in 2018 heeft deze poster ook een landelijke prijs gewonnen, maar blijf van andermans spullen af", zegt raadslid Jan Willem Tuininga uit Stiens. "En als je graag zo'n poster wil hebben, bel dan even en dan brengen we zo'n bord bij je thuis."
In de gemeente Waadhoeke waren nog meer borden weggehaald dan in Ljouwert. In Menaam waren de borden al na een uur weg. Raadslid Sijbe Knol: "Zo snel hadden we dit nog niet eerder meegemaakt. De borden hingen ook mooi hoog. We snappen niet hoe ze die eraf hebben gekregen."
Ze zullen die borden wel mooi vinden, dus we houden het maar positief.
Sijbe Knol van de FNP
In de gemeente Waadhoeke zijn nu in ieder geval al tien borden weggehaald, maar de FNP wil niet de slachtofferrol aannemen. "Ze zullen die borden wel mooi vinden, dus we houden het maar positief."

Een paar jaar geleden waren ook eens FNP-borden weggehaald. Knol: "Toen hadden we borden met de tekst 'Ik hâld fan Jelsum' of 'Ik hâld fan Alde Leie'. En na een jaar kwamen we erachter dat die in de jeugdhonken terechtgekomen waren. Als ze die borden willen hebben kunnen zie die krijgen, maar laat ze wel op de weg staan en neem ze niet zomaar mee. Nu hebben we werk van het werk en we hebben ook al niet het mooiste weer deze dagen."
De borden worden teruggeplaatst.
Jan Willem Tuininga en Sijbe Knol