Jeroen Otter: "Deze titel is meer dan verdiend"

10 mrt 2019 - 19:34

Bondscoach Jeroen Otter vindt de wereldtitel van Suzanne Schulting "meer dan verdiend." Schulting werd zondag wereldkampioen shorttrack in Sofia. Het is volgens coach otter niet alleen dik verdiend, maar ook heel bijzonder. "Als je je bedenkt dat de wereldkampioenschappen allround vanaf 1981 worden gereden en dit de eerste keer is dat we een Nederlander hebben die wereldkampioen wordt, dan is dat natuurlijk heel, heel uniek."

Jeroen Otter

"Ze is gewoon supersterk. Als je dan ook nog eens beseft dat ze op de eerste afstand een penalty krijgt en daarna zo terugkomt met drie fantastische afstanden, dan is dat zó knap. Ze is echte de beste." Otter is lyrisch over de prestatie van zijn pupil. "Ik heb soms unieke dingen van haar gezien tijdens trainingen, maar dat ze het dan zo laat zien tijdens een titeltoernooi, dat maakt het wel heel bijzonder."

Valpartij Schulting

Over de val van Schulting bij de relay was Otter duidelijk: "Dit is topsport. Je rijdt op de grenzen van je mogelijkheden. Soms trek je het naar je toe en soms gaat het fout. Die dames vlogen werkelijk. Korea was de enige die dichterbij kwam. Suzanne gaat met de bel, omdat ze, denk ik, achterom kijkt naar de concurrentie. Dat deed ze eigenlijk drie meter te kort, en omdat ze nog aan het draaien is, komt ze vervolgens met de punt in het ijs en daar ging ze."

Rianne de Vries dei 3

Bij Rianne de Vries overheerst teleurstelling na het mislopen van de wereldtitel op de relay. "Ik kan het gewoon niet geloven. We waren zó goed. We hadden zo'n groot gat en dan gebeurt dit... Het is een hele harde klap, die voor heel wat tranen heeft gezorgd."

Rianne was verbijsterd toen ze Schulting zag vallen. "Je verstijft. Je kunt niets doen. We dachten dat het niet kon misgaan." De vier vrouwen zaten daarna met zijn vieren in de kleedkamer. "Er werd vooral gehuild. Suus zei sorry, die baalt natuurlijk ook als een stekker. We verdienen de titel. We zijn het sterkst. Dan is shorttrack echt een rotsport."

Foto: Orange Pictures
(Advertentie)
(Advertentie)