Doelpuntenkanon Vlap laconiek over rake vrije trap: "Dat lukte volgens mij vrij aardig"

10 mrt 2019 - 11:26

Sportclub Heerenveen heeft de wedstrijd tegen ADO Den Haag zaterdag gewonnen met 3-2. De eerste twee Friese doelpunten werden gemaakt door Michel Vlap uit Sneek. Het derde doelpunt was van Sam Lammers.

Vooral de vrije trap van Michel Vlap viel op, al doet hij er zelf wat laconiek over. "Ik wilde hem eigenlijk over de muur schieten, maar ik zag de keeper te ver naar het midden staan. Dan is het gewoon hard in de bovenhoek schieten. Dat is wat je probeert en dat lukte volgens mij vrij aardig."

Vlap heeft dit seizoen inmiddels maar liefst veertien doelpunten op zijn naam staan. "Bizar! Ik zei laatst nog tegen mijn moeder 'ik weet niet wat er nu allemaal gebeurt, joh'. Het is echt ongelofelijk."

Met dit resultaat staat Heerenveen nu achtste in de eredivisie en lijken de zorgen van enkele weken geleden voorbij. Trainer Jan Olde Riekerink weet wel hoe dat zo is gekomen. "Het is een fantastisch team dat heel goed met elkaar is. Hard werken op de training en de individuen laten schitteren. Dat vind ik eigenlijk de grootste typering van dit team. We zijn gewoon dicht bij elkaar gebleven en hebben ons niet zoveel aangetrokken van wat er om de club heen geschreven of gezegd werd. Wij hebben gewoon ons plan getrokken."

(advertinsje)
(advertinsje)