LDODK zeker van play-offs om kampioenschap na gelijkspel tegen PKC

In een erg spectaculair korfbalduel heeft LDODK met 26-26 gelijkgespeeld tegen PKC uit Papendrecht. Bij de rust stond LDODK nog met 12-16 achter. Door het gelijkspel zijn de Gorredijksters nu zeker van de play-offs om het Nederlands kampioenschap.
LDODK begon goed tegen de Papendrechters. Via 5-3 pakte de ploeg van coach Henk Jan Mulder halverwege de eerste helft een 10-8 voorsprong. Maar daarna nam PKC het heft in handen. Vooral Olav van Wijngaarden was op dreef met zes goals. Ruststand werd 12-16.
In de tweede helft tilde Richard Kunst, die afgelopen week 18 keer scoorde tegen KCC, het verschil meteen naar vijf: 12-17.
Langzaamaan kon LDODK dichterbij komen. Marjolijn Kroon had twee wedstrijden gemist vanwege een oorontsteking, maar ze liet nu zien hoe belangrijk ze kan zijn. In de eindfase bracht ze eerst het verschil terug van vier naar twee (21-23), en even later zelfs naar 24-24.
Richard Kunst miste vervolgens zijn derde strafworp, maar vlak voor tijd leek Van Wijngaarden tocht de winnende treffer te maken. Het was echter LDODK'er Tim Flokstra die met zijn enige goal een zwaarbevochten punt uit het vuur sleepte.
LDODK wis fan play-offs om Nederlânsk kampioenskip nei lykspul tsjin PKC
Femke Faber van LDODK is blij met de uitslag. "Ik denk dat we met het team vandaag gewonnen hebben", zei ze na afloop. "We zijn echt gegroeid de afgelopen tijd. Dat kin je ook zien aan de positie waar we nu staan. Ik denk dat LDODK nu staat op de plek waar we horen."

Klassement

Met nog twee duels te gaan staat LDODK nu op de derde plek.
Omdat het onderlinge resultaat van LDODK en KZ (winst en gelijkspel) in het voordeel is van Gorredijk, is een plek bij de eerste vier nu zeker.