Henk de Jong twijfelt over aanbod De Graafschap: "Ik moet kiezen bij welk team ik moet zijn"

07 mrt 2019 - 20:49

Voetbaltrainer Henk de Jong uit Drachten heeft een aanbod gekregen van De Graafschap, maar hij is er nog niet zeker van of hij zijn contract wil verlengen. Zijn vrouw is ziek, en dat hij steeds op en neer moet reizen tussen Doetinchem en Drachten valt hem zwaar. De Jong bracht het nieuws donderdag zelf naar buiten, via de sociale mediakanalen van De Graafschap, omdat er achter zijn rug gespeculeerd wordt. En daar heeft niemand wat aan, zegt hij zelf.

Foto: ANP

Henk de Jong aan het woord

De Jong werkt sinds eind 2016 bij De Graafschap. Eerder was hij trainer bij Cambuur in Leeuwarden. "Een aantal sites haalt dingen van forums en proberen die dingen in mijn mond te leggen. Dat wakkert wel iets aan, ook in de club. Ik zal gewoon eerlijk zeggen: mijn vrouw is niet fit. Ik moet goed afwegen en op korte termijn ga ik daar een beslissing over nemen", vertelt De Jong.

"De Graafschap heeft mij een fantastisch aanbod gedaan. Er is warmte over en weer, ik ben stapelgek met de club. Maar dit heeft dus gewoon met een privésituatie te maken, die ik nu openbaar heb gemaakt om dit allemaal voor te zijn. Ik moet kiezen bij welk team ik moet zijn." Daar bedoelt De Jong niet een voetbalclub mee, maar de keus tussen het 'privéteam' thuis en het werk.

(advertinsje)
(advertinsje)