Aris ondanks sterk slotoffensief nipt onderuit tegen Dutch Windmills

06 mrt 2019 - 22:20

Aris Leeuwarden heeft woensdagavond in het Kalverdijkje verloren van de Dutch Windmills. De bezoekers waren in de competitiewedstrijd met 73-75 te sterk voor de ploeg van coach Tony Van den Bosch. De Amerikaan Shavon Coleman was met 21 punten en 15 rebounds de grootste plaag voor Aris. Griffin Kinney was met 23 punten de belangrijkste man aan de kant van de thuisploeg.

David Michaels - Foto: www.dijksfotografie.nl

De bezoekers uit Dordrecht kwamen goed uit de startblokken. Al in het eerste kwart zetten de Zuid-Hollanders een grote achterstand voor Aris op het scorebord: 14-26.

In het tweede kwart kwamen de Leeuwarders beter in de wedstrijd, maar het lukte Aris niet om de achterstand kleiner te maken. Het kwart eindigde in 22-22 en dus ging de nieuwkomer in de Dutch Basketball League de rust in met een voorsprong van twaalf punten: 36-48.

Na de rust

In het begin van de tweede helft lukte het beide ploegen niet om veel te scoren. Aris kwam een klein beetje beter uit de kleedkamer en slaagde erin om de achterstand met nog vier minuten op de klok in het derde kwart terug te brengen tot acht punten: 45-53. De Leeuwarders drukten echter niet door en dus stond er met nog maar één kwart te gaan een stand van 54-65 op het bord.

In het vierde en laatste kwart bleken de Leeuwarders nog over een extra voorraad energie te beschikken. De overwinning voor de bezoekers leek al zo goed als zeker, maar met nog 3.51 op de klok kwam Aris terug tot 69-72. Kinney bracht 25 secondes later de marge met een tweepunter zelfs tot één punt.

Een hectische slotfase was het gevolg, waarin bijna niet meer gescoord werd. Met nog 2.18 op de klok vergrootte uitblinker Coleman de voorsprong van de Dordrechters naar 71-75. Toen Nick Masterson met nog 49 secondes op de klok met een tweepunter het gat weer twee punten maakte, leek een verlenging erin te zitten voor de thuisploeg. Maar er werd niet meer gescoord en dus was de eindstand: 73-75.

Achtste plaats

Door de nederlaag staat Aris met veertien punten op de achtste plaats in de Nederlandse eredivisie. De Friese ploeg heeft evenveel punten als nummer zeven Feyenoord Rotterdam en twee meer dan nummer negen Apollo Amsterdam. Een plek bij de eerste acht geeft recht op een startbewijs voor de play-offs om het landskampioenschap.

Komende zaterdag staat voor Aris in Topsportcentrum Rotterdam de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord op het programma.

(advertinsje)
(advertinsje)