Oranjevrouwen winnen na strafschoppen van China in Algarve Cup

06 mrt 2019 - 20:58

De Oranje Leeuwinnen, met de Friezin Sherida Spitse, hebben de derde wedstrijd van de Algarve Cup gewonnen. Friezinnen Sisca Folkertsma en Loes Geurts zaten op de bank. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman is daarmee als elfde geëindigd in de Algarve Cup. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, maar de Nederlandse vrouwen deden het beter in de strafschoppenserie. In het Portugese Parchal werd het 4-2.

Foto: EPA

De wedstrijd begon goed voor het Nederlandse team. De eerste kans van de wedstrijd was voor Oranje. Na goed doorgaan van Lieke Martens kreeg Vivianne Miedema de bal in het strafschopgebied, maar haar inzet werd tegengehouden door de keeper. Na een halfuur kregen ze weer een kans. Toen kopte Miedema vanuit een corner van Spitse, maar die bal kwam via de lat weer terug het veld in. De Nederlanders, maar ook de Chinezen, kregen daarna nog een aantal kansen, maar die gingen er niet in.

Tweede helft

De Chinezen kwamen goed uit de kleedkamer en niet veel later bracht Yao Wei de tegenstander van Oranje op gelijke hoogte: 1-1. Ook in de tweede helft waren er kansen over en weer, maar er werd niet meer gescoord. Toen de 90 minuten voorbij waren, werd daarom overgegaan naar strafschoppen.

De eerste strafschop van de Oranje Leeuwinnen was meteen raak. De Chinese ploeg begon niet goed, maar wist wel de tweede te scoren. Uiteindelijk werd het 4-2.

(Advertentie)
(Advertentie)