LIVE: Bellingcat-journalist Christiaan Triebert in IepenUP

06 mrt 2019 - 19:49

Leeuwarder en wereldburger Christiaan Triebert jaagt met zijn journalistieke werk voor onder andere Bellingcat en de New York Times menig regime en oorlogmisdadiger angst aan. Hij reist de hele wereld over en los zo internationale en politieke vraagstukken op. Vanavond is hij in IepenUP en vertelt hij over zijn werk, reizen en de toekomst van de journalistiek.

Triebert was betrokken bij de journalistieke onderzoeken naar MH17 en de vergiftiging van de Russische spion SKripal. Voor het wereldwijd actieve Bellingcat, een online collectief van journalisten, zoekt hij sociale media, YouTube en Google Earth af om de meest complexe wereldconflicten te ontrafelen.

Elke woensdag staan in het programma de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met zijn allen, welke subgroepen maken daar deel van uit en hoe zorgen wij ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn zaken die aan bod komen in IepenUP.

Iedereen kan aan komen waaien en meedoen aan de discussies in café De Backstage in poppodium Neushoorn. Het programma begint elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebooksite van Omrop Fryslan. Meer informatie over IepenUP is te vinden op de Facebooksite. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar en Neushoorn Café en LF2018.

Trefwoorden: 
IepenUP Christiaan Triebert
(Advertentie)
(Advertentie)