Hondenclubs dreigen trainingsveld bij Tijnje kwijt te raken

06 mrt 2019 - 07:56

Hondensportverenigingen De Doordouwers en De Vluchtsprong dreigen hun trainingsveld aan de Hanebuurt bij Tijnje kwijt te raken. Het terrein is eigendom van de provincie en die wil het verkopen als landbouwgrond.

De prijs die voor de landbouwgrond wordt gevraagd is te hoog voor de beide hondenclubs. Die maken al jaren gebruik van de grond, zo hebben ze er ook een kantine geplaatst. Mocht het terrein verloren gaan, dan betekent dat naar alle waarschijnlijkheid het einde van de beide clubs. Zij kunnen niet zomaar een ander terrein vinden, omdat ze vanwege het geluid dat de honden tijdens de trainingen maken, de ruimte nodig hebben.

Foto: Omrop Fryslân

Volgens Leonie van der Horst, voorzitter van de hondensportvereniging, hebben ze zo'n negen jaar geleden met de provincie afgesproken dat zij zouden vertrekken, zodra er een koper is. In de afgelopen negen jaar is er geen koper geweest en die is er nu ook niet. "Zij willen de grond als landbouwgrond verkopen, maar het was eerder een slibdepot. Als de boeren het wilden hebben, hadden zij het allang gekocht", zegt Van der Horst.

Leonie van der Horst, voorzitter van een van de hondensportverenigingen, over het veld bij Tijnje.

Petitie om het terrein te behouden

De clubs zijn op petitie24.nl een petitie gestart om het terrein te behouden. Ze willen de handtekeningen, voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart, aanbieden aan Provinciale Staten, om die op andere gedachten te brengen. De petitie van de hondensportverenigingen De Doordouwers uit Tijnje en De Vluchtsprong uit Jubbega is al meer dan 400 keer ondertekend.

Foto: Omrop Fryslân, Johanna Brinkman
(advertinsje)
(advertinsje)