Drachtster Boys en BCV laatste Friese ploegen in districtsbeker

06 mrt 2019 - 06:46

Eersteklasser Drachtster Boys en tweedeklasser BCV zijn de laatste twee Friese ploegen die nog actief zijn in het districtsbekertoernooi. Zij hebben zich geplaatst voor de kwartfinale.

Foto: www.orange-pictures.nl

Drachtster Boys wonnen met 3-0 van een andere Friese ploeg: Broekster Boys. In Damwâld zorgden Dennis Hoekstra, Rob Schokker en Paul Bergtop voor de Drachtster doelpunten.

BCV zorgde voor een grote stunt door hoofdklasser ACV uit te schakelen. De Burgummers kwamen dinsdag een kwartier voor tijd op achterstand, maar twee minuten later maakte Yorn Sikkenk de gelijkmaker. In de penaltyserie was BCV oppermachtig: 4-1.

Buitenpost en Twijzel uitgeschakeld

Buitenpost en SC Twijzel vlogen er in de achtste finale uit. De 'Blauwtjes' gingen thuis, na strafschoppen, onderuit tegen Flevo Boys. Derdeklasser SC Twijzel speelde tegen het tweede elftal van Flevo Boys, dat in de reservehoofdklasse uitkomt. De Twijzelaars kwamen een klein halfuur voor tijd op voorsprong in Emmeloord, maar Flevo Boys 2 won uiteindelijk met 2-1.

Achtste finales

Broekster Boys Drachtster Boys 0 - 3
Buitenpost Flevo Boys 1 - 1 (Flevo Boys w.n.s.)
Winsum Pelikaan S 2 - 1
BCV ACV 1 - 1 (BCV w.n.s.)
Flevo Boys 2 SC Twijzel 2 - 1
Drenthina VEV'67 1 - 2
HZVV Hoogeveen 13 maart
Helpman (sneons) Oranje Nassau Grins datum nog niet bekend

De loting voor de kwart- en halve finales is volgende week woensdag, na de wedstrijd HZVV - Hoogeveen.

De Groninger derby Helpman - Oranje Nassau Groningen moet ook nog worden gespeeld, maar de KNVB doet nog onderzoek naar de wedstrijd van Helpman tegen LAC Frisia 1883 in de vorige ronde. Helpman zou een speler hebben ingezet die niet speelgerechtigd was.

De kwartfinales worden gespeeld tussen 30 maart en 4 april.

Bekertoernooi voor amateurclubs

De districtsbeker is het toernooi voor Nederlandse amateurclubs. Clubs uit de hoofdklasse en lager doen aan het toernooi mee. De twee Friese clubs in de derde divisie, Harkemase Boys en ONS Sneek, dus niet. Daardoor is Buitenpost de hoogst spelende Friese club in dit bekertoernooi.

Er zijn zes KNVB-districten in Nederland. Alle Friese clubs zitten in district Noord.

(advertinsje)
(advertinsje)