Bestuurscrisis kaatsvereniging Jan Bogtstra Franeker op het nippertje voorkomen

Een bestuurscrisis in kaatsvereniging Jan Bogtstra uit Franeker is dinsdagavond tijdens de algemene ledenbijeenkomst van de club op het laatste nippertje voorkomen.
Bestjoerskrisis keatsferiening Jan Bogtstra op nipperke foarkaam
Een commissie van zes leden heeft zich beziggehouden met plannen om de kaatsvereniging weer op de kaart te zetten. In de communicatie met het huidige bestuur hebben ze behoorlijk wat steekjes laten vallen, wat de onderlinge sfeer er niet beter op heeft gemaakt. De commissie wil dat het bestuur het veld ruimt en heeft zelfs een nieuw, drie koppen tellend bestuur klaar staan.
© Omrop Fryslân
Tinus Boomstra van de commissie vindt dat het huidige bestuur het veld moet ruimen

Nog eens om tafel

Maar zover kwam het dinsdagavond net niet. De bijeenkomst vroeg beide partijen nadrukkelijk om nog eens met elkaar om tafel te gaan. Zowel de huidige voorzitter, Ludwig Seerden, als de mogelijk komende voorzitter, Tinus Boomstra, durfden het niet aan om de zaak op de spits te drijven. Beide spraken over het belang van Jan Bogtstra, dat ze niet willen schenden.
Toch zit er in de vereniging veel verdeeldheid, frustratie en wantrouwen. De commissie blijft bij het standpunt dat het hedendaagse bestuur moet opstappen. Zo niet, dan trekt de commissie zich terug. Wat er dan met de plannen gebeurt, is onduidelijk.

Wellicht met mediator

Maar zover is het dus niet gekomen. Op aandringen van de bijeenkomst zijn beide partijen akkoord gegaan met het uitstellen van een beslissing. Binnen zes weken moet er duidelijkheid komen. De partijen zullen in die periode nog eens met elkaar om tafel. Dat gebeurt eventueel onder begeleiding van een neutrale mediator. Voor voorzitter Ludwig Seerden is het hoe dan ook zijn laatste taak. Na een lange bestuursperiode bij Jan Bogtstra stelt hij zich niet weer beschikbaar voor een nieuwe termijn als bestuurslid.
Luister naar Ludwig Seerden