Slotstuk shorttrackseizoen is 'Wedstriid fan de Wike'

04 mrt 2019 - 17:21

De Friese shorttrackers zitten sinds dit weekeinde in het Bulgaarse Sofia. Vanaf vrijdag staat het wereldkampioenschap daar op het programma. Suzanne Schulting is een van de titelkandidaten bij de dames. Daarom is het de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân.

Er zijn nogal wat Friezen die deel uitmaken van de selectie voor het WK shorttrack. Naast Schulting rijdt ook Rianne de Vries individueel en natuurlijk ook in de relay. Bij de heren is Itzhak de Laat de enige Fries die individueel rijdt. Op de relay komen Daan Breeuwsma, Dennis Visser en Jasper Brunsmann daar mogelijk nog bij.

"Er is genoeg kans op medailles", vertelt sportverslaggever Andor Faber. "Op de individuele afstanden is Schulting natuurlijk dé favoriet, evenals bij de allroundtitel. Ze heeft zo'n topseizoen en dit moet de kroon daarop worden."

Vanaf vrijdag is het wereldkampioenschap shorttrack live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio en op internet in een liveblog. Bovendien blikken we elke dag vooruit op Facebook.

Foto: Omrop Fryslân

In de 'Wedstriid fan de wike' staat iedere week op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de 'Wedstrijd van de week'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.

(advertinsje)
(advertinsje)