Dienstencentrum Heemstra State in Oentsjerk blijft definitief open

04 mrt 2019 - 13:49

Bedriuwepleats It Aventoer is de nieuwe eigenaar van dienstencentrum Heemstra State in Oentsjerk. Daarmee blijft de maatschappelijke functie van het dienstencentrum gegarandeerd voor veel doelgroepen in de Trynwâlden. De officiële overdracht zal in juni plaatsvinden.

Foto: Omrop Fryslân

In november 2018 bracht zorgorganisatie Patyna het dienstencentrum in de openbare verkoop in verband met geldproblemen. Sinds 2016 werd samen met vele partners gezocht naar een toekomstbestendige invulling om de moeilijke financiële situatie van het dienstencentrum te kunnen oplossen. Voorwaarde voor de verkoop was het behoud van de maatschappelijke functie van het centrum.

It Aventoer is geen onbekende in Heemstra State. Al ruim tien jaar zijn de mensen met een verstandelijke beperking van It Aventoer en hun begeleiders een stabiele kracht in het centrum. It Aventoer was in 2018 een dienstverleningsovereenkomst aangegaan met Patyna voor de exploitatie van het dienstencentrum.

Voor It Aventoer werd het daarna steeds duidelijker hoe belangrijk Heemstra State is voor Trynwâlden. Zo worden er iedere maand kerkdiensten gehouden en komen vele verenigingen er voor een maaltijd in het restaurant.

Patyna blijft in de regio actief als thuiszorg- en wmo-aanbieder en als zorgverlener voor de cliënten van Noflik Wenje (een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met dementie). Patyna heeft ruim 130 werknemers in de Trynwâlden.

(advertinsje)
(advertinsje)