Duo Vlap en Lammers op 25 goals: "De combinatie loopt heel goed"

03 mrt 2019 - 20:31

Michel Vlap en Sam Lammers: een gouden duo voor Sportclub Heerenveen dit seizoen. "De afstemming wordt steeds beter", zegt Lammers. Vlap: "Ik ben veel naar hem op zoek, de combinatie loopt goed."

Ook zondag tegen Willem II verzorgden de twee weer een groot deel van de productie: Vlap scoorde op aangeven van Lammers en Lammers scoorde na een balletje van Vlap. Tussendoor scoorde Lammers ook nog uit een strafschop die Vlap 'versierde'. En dat alles in de eerste helft. "We hadden echt mooie aanvallen", zegt Vlap. "We stonden gewoon geweldig te ballen. Dan kunnen we toch wel wat."

"Er zat veel dynamiek in het elftal", vertelt Lammers over de eerste helft. "We speelden goed met veel beweging en iedereen durfde te voetballen. Dat is mooi om te zien."

Met name de 1-0 was mooi. "Het was gewoon een mooie aanval", zegt Lammers. Hij draaide op links goed weg bij zijn directe tegenstander "Er lag heel veel ruimte. Ik gaf 'm daarna tussen de keeper en de verdediging. Hij stift 'm daarna lekker binnen, moet ik zeggen." 'Hij' is in dit geval Michel Vlap. "Ik raakte 'm lekker en ik wist ook direct dat-ie erin ging. Ik juichte ook al voordat-ie erin zat."

Michel Vlap en Sam Lammers - Foto: www.orange-pictures.nl

Dat ze elkaar makkelijk weten te vinden, is duidelijk. Lammers: "Ook wanneer ik een keer in de bal ga, wat in mijn spel zit, dan probeert 'Vlappie' diepte te pakken. We kijken goed naar elkaar hoe we lopen en proberen elkaar aan te vullen."

De tweede helft was een ander verhaal. Daarin speelde Heerenveen slecht en kon Willem II terug in de wedstrijd komen. Vlap: "Ik dacht: wat zijn we nou in godsnaam aan het doen? We speelden de bal op een bejaardentempo naar elkaar toe. Dan creëer je niets en word je in de omschakeling weggecounterd." Lammers: "We wilden de score in de tweede helft uitbreiden, maar we werden bijna niet in stelling gebracht. Daar baal ik van. Dat is mede de schuld van de aanvallers hoor. Achterin was het tempo te laag en voorin te weinig beweging."

Uiteindelijk bleven de drie punten wel in Fryslân en Heerenveen staat er nu een stuk beter voor dan een paar weken geleden. "We hebben een loodzwaar schema gehad na de winterstop", zegt Vlap. "Dat je dan op zo'n rotplek staat is verschrikkelijk, maar we wisten wat eraan zou komen en dat we dan punten moesten pakken."

En wat kunnen we nog verwachten van het duo Vlap-Lammers? De teller van de twee staat nu op 25 doelpunten. "We doen het goed en scoren veel", zegt Lammers. "Dat is hartstikke mooi. Hopen dat we dit nog uit kunnen breiden."

(advertinsje)
(advertinsje)