PODCAST: Het verhaal van het Eskimojongetje Minik in New York

Een nieuw verhaal uit 'Het Gedroomde Noorden' van de schrijver en historicus Adwin de Kluyver uit Leeuwarden. In 1898 worden twee Inuït-families van de ijsvlakten van Groenland met een schip naar New York gebracht. Het Eskimojongetje Minik is dan acht jaar. Hij kijkt zijn ogen uit in de grote stad.
© Omrop Fryslân, Karen Bies
Minik is geboren als zoon van Mannik en Qisuk in Noordwest Groenland. Op een dag worden ze, met nog een andere Eskimo-familie, door de ontdekkingsreiziger Robert Edwin Peary meegenomen op een schip naar New York. Ze komen terecht in de kelder van het Natuurhistorisch Museum en zijn een attractie voor de bezoekers.

Tweede verhaal

'Kaap York, Groenland, een Eskimo' is de dramatische geschiedenis van Minik Wallace. Het is het tweede verhaal dat wordt voorgelezen door schrijver Adwin de Kluyver in de podcast 'Het Gedroomde Noorden'.
Deel 1 is hier te beluisteren: 'Unst - Een klif'. Vanaf 10 maart 2019 staat ook het derde verhaal als podcast online: 'Stateneiland, Karazee - Een IJsbeer'.
Beluister hier het tweede deel van de podcast Het Gedroomde Noorden. Dit verhaal is als podcast te vinden in iTunes of in jouw eigen favoriete podcastprogramma via RSS.