LDODK verliest van koploper TOP in Sassenheim

02 mrt 2019 - 22:22

De korfballers van LDODK zijn zaterdagavond in Sassenheim onderuit gegaan. Tegen TOP, de nummer één van de Korfbal League, werd het uiteindelijk 29-19

Foto: OrangePictures

De ploeg van coach Henk Jan Mulder speelde opnieuw zonder Marjolijn Kroon, de topscorer bij de vrouwen. Zij heeft nog te veel last van een oorontsteking. TOP stond van begin af aan op voorsprong en kwam op maximaal zes goals voor (16-10). Net voor rust konden Lieneke Pries en Marjon Visser de schade enigszins beperken tot 16-12.

LDODK terug

In de tweede helft maakte LDODK het nog even spannend. De Gorredijksters kwamen terug tot 18-16 en kregen meerderen kansen op de aansluitingstreffer. Die viel echter niet, en TOP profiteerde optimaal. De regerend landskampioen wist de de sterke punten van LDODK lam te leggen en bleef zelf scoren.

In de eindfase bracht Henk Jan Mulder verscheidene spelers van het tweede binnen de lijnen, maar ook zij konden de grootste nederlaag van dit seizoen niet voorkomen. LDODK blijft vooralsnog derde.

Komende week: PKC

Komende zaterdag 9 maart speelt LDODK in Gorredijk tegen PKC, de nummer twee. De club uit Papendrecht zorgden voor een record door de hoogste score in de Korfbal League ooit te halen: tegen KCC uit Capelle aan den IJssel werd het zaterdag 52-21.

Stand Korfbal League:

1. TOP (Sassenheim) 15-27

2. PKC (Papendrecht) 15-25

3. LDODK 15-22

4. KZ (Koog Zaandijk) 15-19

5. Fortuna (Delft) 15-18

6. Blauw Wit (A'dam) 15-16

Er zijn nog drie duels te gaan. De bovenste vier ploegen spelen de play-offs om de landstitel.

Trefwoorden: 
korfbal LDODK TOP
(advertinsje)
(advertinsje)