Aris verliest van Landstede, nieuw clubbestuur bekend

02 mrt 2019 - 22:21

De basketballers van Aris hebben zaterdagavond verloren van Landstede Basketbal uit Zwolle. De Leeuwarders kwamen goed mee met de nummer twee van de competitie, maar waren uiteindelijk niet goed genoeg. Het werd 71-78.

Foto: www.orange-pictures.nl

Aris begon slecht aan de wedstrijd en stond na vijf minuten met 6-18 achter. Daarna herpakten de Leeuwarders zich en aan het einde van het eerste kwart was het 18-26. In het tweede kwart werd Aris steeds sterker. De ploeg boog de achterstand om naar een 38-36 voorsprong bij rust.

Landstede kwam beter uit de kleedkamer en stond al snel weer voor en pakte door naar 48-57. In het laatste kwart kon Aris niet meer terugkomen. Het werd daarom uiteindelijk 71-78 voor de gasten.

Achtste plaats

Door het verlies zakt Aris naar de achtste plaats in de competitie. Zevende is nu Feyenoord, dat evenveel punten heeft. Apollo Amsterdam is negende met twee punten minder.

Zaterdagavond werd ook het nieuwe bestuur van Aris bekend. Aan het einde van dit seizoen stoppen Johan Meijer en Gert Schurer, en ook Paul de Jong zet er een punt achter. Het nieuwe bestuur bestaat uit Rudolf Knechtering (voorzitter), Sikke Smid (commercie) en oud-Arisspeler Merlijn van der Meulen (technische zaken). Sita Epema blijft aan als bestuurslid. Een penningmeester word nog gezocht.

Trefwoorden: 
Aris basketbal Landstede
(advertinsje)
(advertinsje)