Teleurstelling bij SC Cambuur, maar: "Gestreden tot de laatste minuut"

02 mrt 2019 - 14:17

Teloarstelling bij SC Cambuur na het 0-0 gelijkspel tegen TOP Oss. De Leeuwarders begonnen aanvallend aan de wedstrijd en zetten TOP Oss vast op hun eigen helft. Toch kon Cambuur geen grote kansen creëren. Trainer René Hake baalde van het resultaat, maar zag wel een strijdbaar SC Cambuur.

Reaksjeartikel Cambuur René Hake

René Hake baalde van het resultaat, want Cambuur schiet niet veel op met het 0-0 gelijkspel. Maar de trainer heeft wel gezien dat zijn ploeg er alles aan heeft gedaan om te winnen: "Natuurlijk moet alles beter, want 0-0 wil je liever niet. Maar ik heb een ploeg gezien die gestreden heeft van de eerste tot de laatste minuut. Dat is ook heel belangrijk, omdat bij de supporters het gevoel er is dat dat niet gebeurt. Maar ik heb vandaag een Cambuur gezien dat tot het eind voor de winst heeft gestreden zonder hoogstaand te voetballen."

Het was zwaar voetballen tegen TOP Oss. Die ploeg speelt nogal aanvallend en daar had de ploeg van Hake moeite mee. "In de beginfase kwamen we wel een paar keer goed door. Dat werd statischer in de eerste helft. Dan hoor je het geroezemoes in het stadion. Dan weet je dat het kijkspel niet heel hoog is. Maar we zitten in een moeilijke fase en we kunnen niet zomaar de boel opengooien", zag Hake.

De tweede helft gebeurde net wat meer en creëerde Cambuur kleine kansen. Hake: "Na rust hebben we, op de eerste twee minuten na, een goeie fase gehad. Het publiek ging er vol achter staan en ik had het idee dat dat de ploeg hielp. Maar we waren niet goed genoeg om echt grote kansen te creëren."

Reaksjeartikel Cambuur Kevin Jansen

Het was voor Cambuur een lastig duel om te spelen. TOP Oss speelt met vijf verdedigers en wacht op de counter, zag ook middenvelder Kevin Jansen. "We hadden veel de bal, maar je ziet dat Oss eigenlijk met acht man in de zestien staat te wachten. Daar moesten we op inspelen, maar het balletje viel helaas niet goed."

De supporters lieten voorafgaand aan de wedstrijd met een spandoek hun zorgen weten. Zorgen die begrepen worden door Jansen. "Ik snap dat de fans teleurgesteld zijn dat we niet hebben gewonnen, maar ik denk wel dat we strijd hebben laten zien en de goede wil hebben getoond."

Reaksjeartikel Cambuur Alex Bangura

Bangura maakt basisdebuut

Het was voor Alex Bangura een bijzondere avond. De jonge aanvaller stond voor het eerst in zijn voetbalcarrière in de basis. Bangura speelde twee seizoenen bij Feyenoord, maakte de overstap naar de beloften van Cambuur en sinds de winterstop maakt hij onderdeel uit van de eerste selectie.

Het basisdebuut is de bekroning voor Bangura: "Dat is een hele mooie stap in je carrière, maar ik had hier liever gestaan met drie punten. Dit is het resultaat van het harde werken dat je doet."

Bij de laatste training voor de wedstrijd tegen TOP Oss kreeg Bangura door dat hij wel eens in de basis kon beginnen. "Ik kreeg het hesje en zo wist ik dat ik vandaag zou starten."

Maar, makkelijk was het niet. Cambuur draait op dit moment niet goed en dan is het lastig om als jonge speler daar je stempel op te drukken, dat ervoer Bangura. "Je probeert je best te doen. Het enige dat je kan doen is hard werken en ik vind dat we dat wel deden."

(Advertentie)
(Advertentie)