Dader roofoverval nog niet gevonden; politie zoekt getuigen

02 mrt 2019 - 07:56

De politie is op zoek naar getuigen van de roofoverval vrijdagavond in Oudega (Sm.). Aan de Eastersanning in het dorp werd een 76-jarige vrouw in haar huis overvallen. De overvaller droeg een zwarte bivakmuts en een sjaal voor zijn mond. De dader is op de vlucht geslagen en nog altijd niet gevonden.

Foto: De Vries media

De overval vond tussen 19.20 en 19.50 uur plaats. Daarna is de dader op de vlucht geslagen; in welke richting is niet bekend. Het zou gaan om een blanke man met een bril. Hij zou zo'n 1.75 meter lang zijn, een normaal postuur hebben en tussen de 20 en de 25 jaar oud zijn.

De politie zoekt getuigen of mensen die informatie over de overval hebben. Ook roept de politie buurtbewoners die in het bezit zijn van beveiligingscamera's op om zicht te melden. Mensen die informatie hebben kunnen bellen met 0900-8844.

Zaterdag verder onderzoek

Er is op dit moment nog geen spoor van de verdachte, zegt Anthony Hogeveen, van politie Noord-Nederland. Zaterdag zetten zij het onderzoek voort. Het 76-jarige slachtoffer is niet gewond geraakt, maar wel heel erg geschrokken en ontdaan, laat Hogeveen weten.

Anthony Hogeveen van politie Noord-Nederland

Trefwoorden: 
getuigen Oudega roofoverval
(Advertentie)
(Advertentie)