VC Sneek kijkt uit naar play-off-duel met Sliedrecht Sport

01 mrt 2019 - 20:09

Een polonaise moet VC Sneek helpen om kampioen te worden. In de week voorafgaand aan het belangrijke play-off-duel met Sliedrecht Sport traint de ploeg van trainer Paul Oosterhof scherp en hard, maar is er ook ruimte voor plezier. Na een seizoen waarin VC Sneek als derde eindigde in de reguliere competitie, gaat nu alles aan de kant voor een finaleplekje om het landskampioenschap.

VC Snits kijkt uit naar play-off-duel met Sliedrecht Sport

"We trainen vier keer in de week en we zitten nu in een fase waarin we aan het bijslijpen zijn", legt trainer Paul Oosterhof uit. "Dan wil je de training op een leuke en ludieke manier beginnen. Vandaar die groepsopdracht waarin drie teams in polonaise lopen."

De play-offs, die werken bij alle sporten anders. Bij volleybal speelt de top zes van de competitie een zogenoemde kampioenspoule. Daarin speelt VC Sneek twee play-off duels tegen elke tegenstander. Aan het einde van die duels wordt de balans opgemaakt. De nummer één en twee spelen dan in een best of five om het landskampioenschap.

Paul Oosterhof geeft uitleg - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

De play-off-serie van VC Sneek begon afgelopen zaterdag tegen Regio Zwolle Volleybal. VC Sneek won met 3-0. Duidelijk is dat Sliedrecht Sport zaterdag favoriet is. In de eigen Sneker Sporthal werd dit seizoen met 3-0 verloren. Maar volgens Oosterhof wordt het team daar niet nerveus van: "We gaan uit van ons eigen tactische plan. We gaan daarom vol voor de winst."

Voor Oosterhof is het de eerste keer als hoofdcoach in de play-offs. Het doel is een plek in de finale. Er komt daardoor wel wat meer druk op zijn ploeg.

Een van de vrouwen die weet hoe het is om om prijzen te spelen is Monique Volkers. Volkers won met VC Sneek een keer de Super Cup, twee keer de beker en twee keer het kampioenschap.

Monique Volkers - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Ze nam in mei 2017 afscheid om een drie maanden lange reis in Australië te maken. "Ik heb fantastische dingen meegemaakt aan de andere kant van de wereld. Ik zou het iedereen kunnen aanraden om dat eens te doen. Ik ben aan de andere kant ook wel weer blij om weer terug te zijn, om het ritme weer op te pakken en aan het werk te gaan."

Toen ze terug kwam, pakte ze het volleyballen weer op bij het derde team. "Het was heel gezellig en leuk bij het derde, maar ik wilde eigenlijk toch wel weer een stapje omhoog."

Door blessures was ze al snel weer nodig bij het eerste. En misschien pakt dat helemaal niet zo slecht uit. Want zij hoort bij de scherpe speelsters, die weten hoe het is om play-offs te spelen en die ook nog winnend af te sluiten in de finale.

"Het is vervelend dat ik nodig ben bij het eerste omdat er blessures zijn. Je gunt het anderen ook om die mooie play-offs te spelen. Nu ik er ben ga ik alles op alles zetten om er wat moois van te maken."

"Ik denk wel dat ik in het spelletje net even het verschil kan maken in bepaalde lijnen die je kan spelen. Of dat je speelsters kunt herkennen van de tegenstanders waar je jaren tegen hebt gespeeld."

(Advertentie)
(Advertentie)