LIVE: welk woord komt uit de doos in IepenUP?

27 feb 2019 - 20:09

Waarom is er geen 'gewone' naam voor de vagina? En waarom laten steeds meer vrouwen een schaamlipcorrectie doen? Accepteren wij de vagina nog genoeg? In IepenUP 'De grote vaginavond' wordt de vagina gevierd.

Te gast zijn onder andere Prof. dr. Ellen T.M. Laan, hoofd afdeling seksuologie in het AMC in Amsterdam. Marijke Rolf komt langs om te vertellen over haar strijd tegen vrouwenbesnijdenis. De muziek komt van het kunstenaarscollectief O Kutjes en fotografe Laura Dodsworth vertelt over haar boek, waarin ze 100 vagina's portretteerde.

Stemmen op het nieuwe Friese woord voor vagina kan nog tot het eind van de show: dan wordt de uitkomst bekend gemaakt.

Elke woensdag staan in het programma de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met zijn allen, welke subgroepen maken daar deel van uit en hoe zorgen wij ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn zaken die aan bod komen in IepenUP.

Iedereen kan aan komen waaien en meedoen aan de discussies in kafee De Backstage in poppodium Neushoorn. Het programma begint elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebooksite van Omrop Fryslan. Meer informatie over IepenUP is te vinden op de Facebooksite. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar en Neushoorn Café en LF2018.

Trefwoorden: 
IepenUP vagina
(Advertentie)
(Advertentie)