Omwoners Veemarkt Sneek niet blij met komst Garden of Dance

26 feb 2019 - 21:21

Omwoners van het Veemarktterrein in Sneek zijn niet blij met komst van het dance-evenement Garden of Dance. Het feest werd de laatste jaren tijdens de Sneekweek in de Stadhuistuin gevierd. Dit jaar heeft het feest echter een nieuwe locatie: het Veemarktterrein. Een groep omwonenden heeft de handen ineengeslagen en een brief geschreven aan de burgemeester.

De Snitswike begjint altyd mei de tradisjonele floatskou by de Wetterpoarte - Foto: Omrop Fryslân

Begin januari kregen de omwoners een brief van de gemeente, waarin stond dat het dit jaar het voornemen is om het evenement op het Veemarktterein te houden. Definitief is het nog niet. "In de brief stonden wel hele specifieke punten, waardoor we ongerust werden. We hebben een bijeenkomst gehouden met ruim zeventig mensen", vertelt omwonende Anton van Rooijen.

Het Veemarktterrein is een parkeerplaats, die middenin een woonwijk ligt. "Ik woon zelf aan de Westersingel. Aan de voorkant is dan de kermis en aan de achterkant het festival. Wij hebben wat documenten opgevraagd en daaruit blijkt dat de gemeente alle festiviteiten uit de binnenstad wil hebben. Dat betekent volgens hun eigen papieren dat er 9.000 man negen dagen lang elke avond op het Veemarktterrein feestvieren."

Omwenner Anton van Rooijen

Of het besluit nog te keren is, weet Van Rooijen niet. "Ik weet niet hoe graag de organisator naar deze plek wil. Voor hem zal het ook niet ideaal zijn. In de binnenstad is de beveiliging en crowdmanagement goed geregeld, maar als het aan de rand van de binnenstad komt, moet er een heel nieuw systeem worden opgezet."

De bewoners hebben nog niet met de burgemeester gesproken. "We kunnen nog niets, maar het geeft wel aan hoe ongerust we zijn. Voor 1 april moet de organisator een aanvraag voor de vergunning doen. Voor 15 april moet alles dan rond zijn en dan komt er nog een voorlichtingsbijeenkomst."

(advertinsje)
(advertinsje)