KPN wijzigt frequentie televisiekanaal Omrop Fryslân op Digitenne

26 feb 2019 - 13:47

KPN heeft dinsdag het aanbod van ethertelevisie via Digitenne in Fryslân omgezet naar een nieuwe uitzendtechniek, waarmee het mogelijk is de kanalen in HD-kwaliteit aan te bieden. Dat heeft gevolgen voor mensen die via Digitenne televisiekijken. Mensen die een gedateerd kastje van Digitenne hebben en geen abonnement, kunnen niet langer publieke omroepen en Omrop Fryslân ontvangen.

Digitenne fan KPN - Foto: ANP

Mensen die wel een abonnement via KPN hebben, krijgen automatisch een nieuw kastje, maar mensen die bijvoorbeeld zelf ergens een kastje hebben gekocht, kunnen vanaf dinsdag niet meer ontvangen. KPN geeft op de eigen website uitleg over de verandering.

Wat is er aan de hand?
KPN stapt over naar een HD-signaal voor een hogere beeldkwaliteit. Het oude Digitenne-kastje zendt nog uit op een lage kwaliteit en daarom is een nieuwe decoder nodig. Mensen die betalen voor Digitenne krijgen die automatisch thuisgestuurd, maar mensen die dat niet doen, kunnen vanaf dinsdag geen publieke omroepen meer ontvangen, waaronder Omrop Fryslân.

Is dit ook op te lossen?
Wie geen betaald abonnement heeft, krijgt geen nieuw kastje van KPN en moet zelf actie ondernemen. Volgens KPN kunnen de mensen die nog wel naar de publieke omroepen en Omrop Fryslân willen kijken, het beste zelf naar de elektronicawinkel gaan om een nieuwe decoder te kopen.

Op welke manier kan ik nu naar Omrop Fryslân kijken?
Heb je nog geen nieuwe decoder, maar wil je wel graag naar Omrop Fryslân kijken? Dat kan natuurlijk altijd via Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

Trefwoorden: 
KPN Digitenne
(advertinsje)
(advertinsje)