Nog vijf Friese clubs in districtsbeker

25 feb 2019 - 11:42

Na de vierde ronde zitten er nog vijf Friese clubs in de districtsbeker. In de achtste finale ontmoeten twee van die vijf elkaar: Broekster Boys en Drachtster Boys.

Foto: www.orange-pictures.nl

Broekster Boys haalde de achtste finale door met 4-3 te winnen op bezoek bij Marum. De Drachtsters wonnen uit bij het tweede elftal van Harkemase Boys: 2-1. de winnende goal viel vijf minuten voor tijd.

Van de andere Friese clubs die nog in het toernooi zaten, zijn Buitenpost, Twijzel en BCV door naar de achtste finales. Buitenpost won thuis met overtuiging van Achilles 1894 uit Assen: 4-1. Twijzel versloeg SDS uit Oosterend met 3-1 en BCV won met 3-0 bij de zaterdagploeg van Sneek Wit Zwart.

Ook de zondagploeg van Sneek Wit Zwart overleefde de vierde ronde niet: 0-2 tegen Hoogeveen. LAC Frisia 1883 werd uitgeschakeld door Helpman (3-2) en Burgum verloor thuis van Winsum: 0-2.

Uitslagen Friese teams in 4e ronde

Helpman (zaterdag) LAC Frisia 1883 3 - 2
Harkemase Boys 2 Drachtster Boys 1 - 2
Marum Broekster Boys 3 - 4
Sneek Wit Zwart (zondag) Hoogeveen 0 - 2
Sneek Wit Zwart (zaterdag) BCV 0 - 3
Burgum Winsum 0 - 2
Buitenpost Achilles 1894 4 - 1
SDS SC Twijzel 1 - 3

Naast de derby tussen Broekster Boys en Drachtster Boys zijn er geen Friese clubs die tegen elkaar spelen. Buitenpost moet in de achtste finale thuis tegen competitiegenoot Flevo Boys. Twijzel gaat op bezoek bij het tweede elftal van Flevo Boys. BCV speelt thuis tegen hoofdklasser ACV. De wedstrijden met de Friese clubs worden gespeeld op zaterdag 2 en dinsdag 5 maart.

Loting achtste finales (Friese clubs dikgedrukt)

Broekster Boys Drachtster Boys
Flevo Boys 2 SC Twizel
BCV ACV
Helpman (sneons) Oranje Nassau Grins
Drenthina VEV'67
Winsum Pelikaan S
HZVV Hoogeveen
Bûtenpost Flevo Boys

Bekertoernooi voor amateurclubs

De districtsbeker is het toernooi voor Nederlandse amateurclubs. Clubs uit de hoofdklasse en lager doen mee aan het toernooi. De twee Friese clubs in de derde divisie, Harkemase Boys en ONS Sneek, dus niet. Buitenpost is de hoogst spelende Friese club in dit bekertoernooi.

Er zijn zes KNVB-districten in Nederland. Alle Friese clubs zitten in district Noord.

Trefwoorden: 
voetbal Districtsbeker
(advertinsje)
(advertinsje)