Ketellapper-Zielman wint eindklassement KNP Grand Prix en houdt op: "Nu is het klaar"

24 feb 2019 - 18:56

Marathonschaatsster Carla Ketellapper-Zielman is zondag derde geworden bij de laatste marathon van de KPN Grand Prix in het Zweedse Luleå. Het was genoeg voor de zege in het eindklassement. Na de race maakte Ketellapper-Zielman bekend dat het ook haar laatste race was: ze houdt ermee op.

Ze had nog wel graag de laatste wedstrijd willen winnen. Dat lukte niet: na 100 kilometer moest ze het in de sprint afleggen tegen de nummer één Irene Schouten en de nummer twee Iris van der Stelt. "Ik moest heel veel doen in de wedstrijd", zegt ze. "Dus ik merkte met een ronde of drie te gaan dat ik niet meer zoveel over had. Dus ik kwam in het eindklassement net tekort."

Carla Ketellapper-Zielman (in het oranje pak) - Foto: Neeke Smit

Ketellapper-Zielman was al eerder gestopt, maar dit jaar maakte ze haar comeback. "Een jaar gedaan. Hartstikke mooi, maar nu is het klaar." Ze wilde eigenlijk pas na de wedstrijden in Zweden het besluit nemen, maar was er al eerder uit. "Van de week had ik allemaal bevroren vlekken op m'n been toen het zo koud was. M'n dochter Julia was mee, die was ook niet fit. Al die dingen heb ik meegenomen in m'n besluit."

"Topafsluiting"

Ze is blij dat ze haar carrière met een hoofdprijs af kan sluiten. "Volgend jaar moet je maar weer zien hoe het gaat. Dan denk je straks: was ik nou maar gestopt toen het nog goed ging. Dit is een topafsluiting."

(advertinsje)
(advertinsje)