UNIS Flyers pakken koppositie BeNe League tegen Ahoud Devils

De ijshockeyers van UNIS Flyers hebben zaterdagavond gewonnen van de Ahoud Devils uit Nijmegen. In het eigen Thialf werd het 4-1. De Flyers hadden het lastig en wisten pas in de tweede periode de score te openen. Door de overwinning staan ze eerste in de BeNe League.
De Flyers hadden tegen de Devils een goede kans om de koppositie in de BeNe League over te nemen. Als nummer 2 stonden ze twee punten achter koploper Herentals. Om koploper te worden moest dus gewonnen worden van nummer vijf Ahoud Devils uit Nijmegen.
In de eerste periode gingen de teams lang gelijk op. De Devils kregen twee keer een powerplay maar konden dat overwicht niet omzetten in een doelpunt. Omdat ook de Flyers niet tot scoren kwamen, was de ruststand 0-0.

Voorsprong voor Flyers

In de tweede periode werd dan toch gescoord. Het was Aldo van Aalderen die de Flyers op voorsprong zette na een assist van Ronald Wurm. Lang konden de Friezen niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later werd het gelijk toen de Devils door een powerplay de 1-1 binnenschoten.
Tien minuten later kregen de Flyers een powerplay, waar Adam Bezak optimaal gebruik van maakte door de 2-1 te maken. Dat was ook de ruststand van de tweede periode. In de derde periode werd door goals van Ronald Wurm en Mark Hoekstra de voorsprong nog vergroot.

Koploper in de BeNe League

Door de overwinning gaan de UNIS Flyers nu aan kop in de BeNe League. Zondag moeten de Flyers naar België voor de wedstrijd nummer twee Herentals.