LDODK wint zeer spannende wedstrijd van KZ

De korfballers van LDODK hebben goede zaken gedaan in de Korfbal League. In sporthal De Sprong in Koog aan de Zaan werd in een zeer spannende wedstrijd met 19-18 gewonnen van concurrent KZ. Door de overwinning staat LDODK nu stevig op derde plaats.
LDODK moest het zonder Marjolijn Kroon stellen, die ziek thuis bleef. Marjon Visser was door familie-omstandigheden pas in de tweede helft inzetbaar.
In de eerste helft liep LDODK in het begin uit naar een 6-2 voorsprong. Dat kon de ploeg vasthouden tot 10-7. Toch kwam KZ daarna terug in de wedstrijd. De ruststand was dan ook 10-10.

Verschil blijft klein

In een zeer spannende tweede helft waarin beide verdedigingen sterk waren kwamen LDODK en KZ om de beurt op voorsprong. Erwin Zwart was met 6 goals de grote man aan de kant van LDODK, maar het waren in de tweede helft vooral de vrouwen van LDODK die de goals maakten. Femke Faber, Diana van der Vorst en Lieneke Pries waren trefzeker.
Met nog 1 minuut en 42 seconden te gaan zorgde Erwin Zwart met een strafworp voor de winnende treffer: 19-18.
Trainer/coach Henk Jan Mulder
LDODK beleefde een merkwaardige primeur in de Korfbal League. In de zeven jaar dat de Gorredijksters aktief zijn op het hoogste nivo werd tot nu toe nooit een wedstrijd, gefilmd door onze collega's van NOS Studio Sport, gewonnen.

LDODK stevig derde

Door het verlies van KZ en ook van Fortuna staat LDODK nu stevig op de derde plaats, vijf punten voor KZ en zes punten achter Fortuna uit Delft. De komende weken wacht LDODK nog een zwaar programma. Volgende week gaan de Gorredijksters op bezoek bij koploper TOP, daarna volgt een thuiswedstrijd tegen nummer 2 PKC.