Sam Hendriks na thuisnederlaag tegen Dordrecht: "We zijn te slap"

22 feb 2019 - 23:28

Cambuur-spits Sam Hendriks baalt in alle opzichten van de wedstrijd tegen Dordrecht (1-3). De Leeuwarders hadden een goede start van de wedstrijd, maar gaven het in de tweede helft weg door drie goals tegen te krijgen. "Ongelofelijk dat we het de tweede helft zo weggeven."

De spits was ook niet tevreden was over de instelling van de spelers van Cambuur. "We zijn te slap en ook al loopt het voetballend niet, dan moeten we hem over de streep trekken en meedogenloos zijn. Dat zijn we niet."

De beslissing van de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen en de wedstrijd tijdelijk stil te leggen kon ook niet op sympathie rekenen van Hendriks: "In mijn opzicht was het geen strafschop. Vond het overdreven van de scheids dat hij hem stillegde. In elk stadion wordt wel eens wat gegooid. Beetje kinderachtig."

Al weken niet goed

"Het is al weken moeizaam", zei trainer René Hake. "Je komt nog wel goed uit de startblokken met een 1-0 voorsprong, maar we hadden niet genoeg rust aan de bal. Er lagen ruimtes, maar konden we niet benutten."

Hake vindt dat zijn ploeg door de 'ondergrens' is gegaan in de tweede helft. "Die fase waarin we de 1-1 tegen kregen. Er was wel drie keer een fiftyfifty-situatie met een bal die er tussenin valt. Als een jongen van 17 dan zo vier man van ons voorbij kan lopen, dan kunnen we dat alleen maar onszelf aanrekenen."

De trainer rekent het zichzelf ook aan. "Je zag gebeuren dat de wedstrijd uit onze handen glipt. We konden niet meer genoeg druk op de bal krijgen. Dat betekent niet dat je de wedstrijd hoeft te verliezen. Maar als je te veel uit positie gaat lopen, roep je het over jezelf af. Dat heb ik ook niet vanaf de kant kunnen corrigeren."

Dat de wedstrijd werd stilgelegd, komt volgens Hake uiteindelijk door het spel van zijn ploeg. "Het gedrag is niet te prijzen en moeten we afkeuren. Maar die situatie ontstaat doordat wij niet goed spelen. Dat rechtvaardigt niet het gedrag van de supporters, maar je staat dan met een heel raar gevoel aan de zijkant omdat je er geen grip op hebt."

Slechter dan dit kan niet, dat is een voordeel.

Cambuur-trainer René Hake

Cambuur heeft nu vijf keer op rij niet gewonnen en de laatste thuisoverwinning dateert zelfs van begin november. Hoe komen de Leeuwarders er weer bovenop? Hake weet het ook even niet. "Praatsessies hebben we al gehad. Elke dag met elkaar zitten en het benoemen heeft in mijn beleving ook geen zin", zegt hij. "Slechter dan dit kan niet, dat is een voordeel. We zullen uit een ander vaatje moeten tappen om dit om te draaien. Er zijn heel veel dingen waarover ik moet nadenken. Dat maakt het er niet gemakkelijker op."

(advertinsje)
(advertinsje)