Uitbreiding vliegveld Lelystad tegen de wet zeggen actiegroepen

21 feb 2019 - 21:37

De uitbreiding van vliegveld Lelystad zou in strijd zijn met de wetgeving, levert economisch veel minder op dan het kabinet zegt en geeft meer geluidsoverlast dan uit de berekeningen doet blijken. Dat zegt de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen, SATL in een rapport.

Foto: ANP

In de club zijn een aantal bewonersgroepen uit het noorden, midden, westen, en oosten van het land verenigd. Ze heeft grote bezwaren tegen het vliegveld en maakt haar vooral zorgen over het geluid. SATL wil dat de opening van Lelystad Airport uitgesteld word tot 2023. Dan moet het luchtruim opnieuw ingedeeld zijn. Hierdoor moet de geluidsoverlast afnemen, omdat dan hoger gevlogen kan worden. Het meer dan tweehonderd pagina's tellende rapport is aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur in het kader van de inspraakprocedure. In die procedure zijn al meer dan achtduizend reacties binnengekomen.

Naar de rechter

De opening van vliegveld Lelystad is al twee keer uitgesteld. Het staat nu in de planning voor volgend jaar. SATL zal naar de rechter stappen als het kabinet de plannen doorzet.

(Advertentie)
(Advertentie)