Blessuregolf plaagt SC Cambuur voor duel met FC Dordrecht

21 feb 2019 - 14:15

SC Cambuur mist maar liefst zes spelers voor de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Trainer René Hake moet puzzelen om een opstelling te maken. "Maar elf man opstellen, moet lukken", grapt hij.

Foto: Henk Jan Dijks

Vorige week ontbraken Jordy van Deelen, Robert van Koesveld, Issa Kallon, Kevin van Kippersluis en Nigel Robertha. Deze week kwam Kevin Jansen daar met een knieblessure bij. Matthew Steenvoorden stapte donderdag op de training eerder uit met rugklachten. Het is nog onzeker of hij vrijdag kan spelen. Hake: "Het zijn vooral gewrichtsklachten. Het kunstgrasveld kan zeker een oorzaak zijn. Wij denken dat dat wel van grote invloed kan zijn." Spelers klagen over dat het veld hard zou zijn en dat de demping niet goed is.

Er staat voor Cambuur druk op de wedstrijd tegen FC Dordrecht. De laatste thuisoverwinning werd behaald op 2 november 2018, tegen Jong Ajax. Dat weet Hake maar al te goed: "Tuurlijk. Thuis moet je basis zijn om veel punten te halen. Dat is, gezien de laatste overwinning, te weinig gebeurd. Daar hamer je extra op."

Ook op de ranglijst kunnen de Leeuwarders zich niet al te veel misstappen meer permitteren. Cambuur staat veertiende en drie punten achter op een play-off-plek. "Uiteindelijk willen we terechtkomen op een plek die recht geeft op play-offs. Dat betekent dat je punten moet halen, heel simpel", aldus Hake.

Het besef dat het anders moet bij Cambuur, speelt volgens aanvaller Tyrone Conraad ook in de selectie. "Tuurlijk leeft dat in de groep. Zeker als je onnodig wedstrijden gaat verliezen en punten laat liggen in uitwedstrijden. Dan zie je ook dat er een beetje frustratie is." Volgens de aanvaller, die wel fit is en vrijdag zal spelen, kan zijn ploeg de frustratie omzetten in extra motivatie. "Op de training wordt er harder gewerkt en geeft iedereen elkaar op de kop. Zeker is, dat vrijdag een belangrijk potje is."

De wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Dordrecht is een duel tussen de nummers veertien en zeventien van de eerste divisie. Het duel begint om 20.00 uur in het Cambuur Stadion. Omrop Fryslân doet live verslag op de radio. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar.

(advertinsje)