Spoortunnel bij Feanwâlden ingeschoven en er wordt ook hard gewerkt in Hurdegaryp

21 feb 2019 - 12:23

Het spoor van Leeuwarden naar Groningen wordt donderdag op twee plaatsen ondertunneld. Bij de Goddeloaze Singel bij Feanwâlden is 's ochtends een fiets- en looptunnel ingeschoven en bij Hurdegaryp wordt een spooronderdoorgang voor al het verkeer gemaakt. Het treinverkeer tussen Leeuwarden en Buitenpost ligt daardoor tot en met zondag stil. Arriva zet bussen in om reizigers te vervoeren.

Spoartunnel Hurdegaryp

De werkzaamheden moet het mogelijk zijn dat er meer en langere treinen kunnen rijden tussen Leeuwarden en Groningen. Zo is het de bedoeling dat er een extra sneltrein komt tussen beide provinciehoofdsteden. Dit moet de bereikbaarheid van het Noorden vergroten.

De tunnel bij Feanwâlden ligt intussen op zijn plek. Deze tunnel is nog onderdeel van het werk aan de Centrale As. Om het gebied aantrekkelijk te maken, zijn onder andere tal van fiets- en wandelpaden aangelegd.

De tunnel bij Hurdegaryp wordt vanaf 13.00 uur op zijn plek geschoven. Het dorp wordt zo beter bereikbaar. Nu staat het verkeer geregeld stil voor de spoorwegovergang in de Rijksstraatweg.

De werkzaamheden zijn rechtstreeks te volgen via in livestream van Provincie Fryslân.

Verslaggever Bauke Deelstra was bij de spoortunnel in Hurdegaryp

(Advertentie)
(Advertentie)