VIDEO: IepenUp met alleen maar goed nieuws

20 feb 2019 - 19:30

Waarom is er zoveel aandacht voor slecht nieuws? Rampen, dingen die fout gaan, ongelukken, oorlog en geweld?

Er gebeuren toch ook goede dingen? Waarom zien en lezen we daar niets over. Met dat idee schreven Karin Sitalsing en Franka Hummels het boek: En Dan Nu Het Goede Nieuws. De auteurs zijn bij IepenUP Live en praten met drie personen uit hun boek over het geweldig goede nieuws en de mooie dingen die ze doen.

Daarnaast is Jan Slagter van Omroep Max te gast, hij gaat in discussie met Rennie Rijpma die in de hoofdredactie zit van het Algemeen Dagblad. Beide maken keuzes over waar hun redacteuren over schrijven of waar ze naar toe gaan. Hoe komen ze tot die keuzes en wat zegt dat over hun wereldbeeld?

En met Wout Gerstel van voormalige GPTV zal gepraat worden over hoe het was om een tv-zender te runnen die vooral 'goed nieuws' bracht en hoe hij aankijkt tegen de journalistiek.

Foto: IepenUp

Elke woensdag staan in het programma de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met zijn allen, welke subgroepen maken daar deel van uit en hoe zorgen wij ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en begrijpen? Dat zijn zaken die aan bod komen in IepenUP.

Iedereen kan komen aanwaaien en meedoen aan de discussies in café De Backstage in poppodium Neushoorn. Het programma begint elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebooksite van Omrop Fryslan. Meer informatie over IepenUP is te vinden op de Facebooksite. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar en Neushoorn Café en LF2018.

Trefwoorden: 
IepenUP live Journalisitek nieuws
(Advertentie)
(Advertentie)